Elke week deel ik wel een pastarecept. Ze doen het altijd ontzettend goed op zowel Instagram als mijn blog en bovendien ben ik er zelf ook gewoon helemaal gek op. Sinds deze winter ben ik ook verslaafd geraakt aan pompoen. Ik vergeet in het voorjaar en in de zomer eigenlijk gewoon hoe lekker het is totdat ik weer een gerecht met pompoen maak en ik helemaal in mijn element ben. Deze pompoenpasta is daar een voorbeeld van. De saus is gemaakt van pompoen, knoflook en room en het gerecht wordt verder afgemaakt met tuinkers en chiliflakes. Je kunt hem zo pittig maken als je zelf wil.

Meer recepten met pompoen

Op zoek naar meer recepten met pompoen? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Deze pastasalade met geroosterde pompoen, burrata en parmaham is een echte showstopper. Hij is zo gepiept en de smaken gaan geweldig samen. Geschikt voor zowel lunch als diner. Of wat dacht je van deze pompoenstamppot met spicy kikkererwten, feta en rucola. Origineel, super voedzaam en een echte smaaksensatie! Tot slot wil ik graag nog deze pompoenrisotto met salie en feta met je delen. Die is ook heel lekker en bovendien zit je met risotto toch altijd goed!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr pasta
  • 300 gr pompoenblokjes (vers of uit de vriezer)
  • 100 ml kookroom
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 sjalot en 2 teentjes knoflook
  • chiliflakes
  • tuinkers
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng twee pannen met water aan de kook. Kook in de ene pan de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een klein kopje kookvocht op tijdens het afgieten.
  2. In de andere pan kook je de pompoenblokjes in 5-10 minuten zacht.
  3. Snipper de ui en sjalot. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot en knoflook een paar minuten.
  4. Giet de pompoen af en doe samen met de kookroom, sjalot, ui en een flinke snuf peper en zout in de blender. Voeg ook naar smaak wat chiliflakes toe. Blend tot een gladde saus.
  5. Verwarm de saus in de pan die je zojuist hebt gebruikt voor de sjalot en voeg hier vervolgens het kookvocht en de pasta aan toe. Breng het geheel verder op smaak met wat peper en zout.
  6. Schep de pasta op de borden en garneer met tuinkers, chiliflakes en Parmezaanse kaas.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Elke week deel ik wel een pastarecept. Ze doen het altijd ontzettend goed op zowel Instagram als mijn blog en bovendien ben ik er zelf ook gewoon helemaal gek op. Sinds deze winter ben ik ook verslaafd geraakt aan pompoen. Ik vergeet in het voorjaar en in de zomer eigenlijk gewoon hoe lekker het is totdat ik weer een gerecht met pompoen maak en ik helemaal in mijn element ben. Deze pompoenpasta is daar een voorbeeld van. De saus is gemaakt van pompoen, knoflook en room en het gerecht wordt verder afgemaakt met tuinkers en chiliflakes. Je kunt hem zo pittig maken als je zelf wil.

Meer recepten met pompoen

Op zoek naar meer recepten met pompoen? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Deze pastasalade met geroosterde pompoen, burrata en parmaham is een echte showstopper. Hij is zo gepiept en de smaken gaan geweldig samen. Geschikt voor zowel lunch als diner. Of wat dacht je van deze pompoenstamppot met spicy kikkererwten, feta en rucola. Origineel, super voedzaam en een echte smaaksensatie! Tot slot wil ik graag nog deze pompoenrisotto met salie en feta met je delen. Die is ook heel lekker en bovendien zit je met risotto toch altijd goed!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr pasta
  • 300 gr pompoenblokjes (vers of uit de vriezer)
  • 100 ml kookroom
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 sjalot en 2 teentjes knoflook
  • chiliflakes
  • tuinkers
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng twee pannen met water aan de kook. Kook in de ene pan de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een klein kopje kookvocht op tijdens het afgieten.
  2. In de andere pan kook je de pompoenblokjes in 5-10 minuten zacht.
  3. Snipper de ui en sjalot. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot en knoflook een paar minuten.
  4. Giet de pompoen af en doe samen met de kookroom, sjalot, ui en een flinke snuf peper en zout in de blender. Voeg ook naar smaak wat chiliflakes toe. Blend tot een gladde saus.
  5. Verwarm de saus in de pan die je zojuist hebt gebruikt voor de sjalot en voeg hier vervolgens het kookvocht en de pasta aan toe. Breng het geheel verder op smaak met wat peper en zout.
  6. Schep de pasta op de borden en garneer met tuinkers, chiliflakes en Parmezaanse kaas.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept