Weet jij al wat je met kerst gaat eten? Ik help je graag aan wat inspiratie voor een vegetarisch hoofdgerecht voor de kerst. Deze romige risotto met geroosterde paprikasaus en burrata is een echte showstopper. Hij is super smaakvol en en ook nog eens binnen een half uurtje klaar. Zie jij hem al shinen op jouw kerstmenu?

Meer vegetarische hoofdgerechten

Ben jij op zoek naar meer inspiratie voor een vegetarisch hoofdgerecht met de feestdagen? Wat dacht je van deze orzo met boerenkoolsaus en bimi of deze gnocchi met pesto, roomkaas en artisjok. Al mijn recepten zijn heel eenvoudig en klaar in een handomdraai. Zo heb jij nog genoeg tijd om lekker te kletsen met je gasten. Ga jij een van mijn recepten proberen? Laat het me dan zeker weten!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr risottorijst
  • 1,5 liter bouillon (1,5 liter water + 1 blokje groentebouillon)
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 bol burrata
  • 3 paprika’s (rood, geel, oranje of een mix)
  • 2 sjalotten en 2 teentjes knoflook
  • 1 el boter
  • 1 tl uienpoeder
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: 2 el broodkruim
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de bouillon in een kookpan en verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed ook een bakplaat met bakpapier.
  2. Snipper 1 sjalot. Verhit wat olie in een diepe pan en fruit hierin de sjalot. Voeg vervolgens de risottorijst toe en blus af met de witte wijn. Bak voor 2 minuten en voeg dan twee soeplepels bouillon toe. Roer door en zet het vuur laag. Wanneer de bouillon bijna helemaal is opgenomen door de risottorijst, voeg je nieuwe bouillon toe. Dit herhaal je net zo lang totdat de risottorijst gaar is. Dit duurt ongeveer een kwartier tot twintig minuten.
  3. Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Verwijder de schil van de andere sjalot en het teentje knoflook en halveer. Leg de paprika’s, sjalot en knoflook op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper, zout en uienpoeder. Masseer alles goed in en schuif voor 15 minuten in de oven.
  4. Verhit een koekenpan en verwarm hierin een klein beetje olijfolie. Voeg het broodkruim toe en bak krokant.
  5. Wanneer de paprika’s geroosterd zijn, haal je ze uit de oven en doe je alles in de blender. Voeg nog wat peper, zout en verse basilicum toe en blend tot een gladde saus.
  6. Voeg de saus toe aan de risotto samen met de boter en laat nog even zachtjes pruttelen.
  7. Serveer de risotto met de burrata, het broodkruim, wat verse basilicum en een flinke snuf peper.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Weet jij al wat je met kerst gaat eten? Ik help je graag aan wat inspiratie voor een vegetarisch hoofdgerecht voor de kerst. Deze romige risotto met geroosterde paprikasaus en burrata is een echte showstopper. Hij is super smaakvol en en ook nog eens binnen een half uurtje klaar. Zie jij hem al shinen op jouw kerstmenu?

Meer vegetarische hoofdgerechten

Ben jij op zoek naar meer inspiratie voor een vegetarisch hoofdgerecht met de feestdagen? Wat dacht je van deze orzo met boerenkoolsaus en bimi of deze gnocchi met pesto, roomkaas en artisjok. Al mijn recepten zijn heel eenvoudig en klaar in een handomdraai. Zo heb jij nog genoeg tijd om lekker te kletsen met je gasten. Ga jij een van mijn recepten proberen? Laat het me dan zeker weten!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr risottorijst
  • 1,5 liter bouillon (1,5 liter water + 1 blokje groentebouillon)
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 bol burrata
  • 1 el boter
  • 3 paprika’s (rood, geel, oranje of een mix)
  • 2 sjalotten en 2 teentjes knoflook
  • 1 tl uienpoeder
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: 2 el broodkruim
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de bouillon in een kookpan en verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed ook een bakplaat met bakpapier.
  2. Snipper 1 sjalot. Verhit wat olie in een diepe pan en fruit hierin de sjalot. Voeg vervolgens de risottorijst toe en blus af met de witte wijn. Bak voor 2 minuten en voeg dan twee soeplepels bouillon toe. Roer door en zet het vuur laag. Wanneer de bouillon bijna helemaal is opgenomen door de risottorijst, voeg je nieuwe bouillon toe. Dit herhaal je net zo lang totdat de risottorijst gaar is. Dit duurt ongeveer een kwartier tot twintig minuten.
  3. Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Verwijder de schil van de andere sjalot en het teentje knoflook en halveer. Leg de paprika’s, sjalot en knoflook op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper, zout en uienpoeder. Masseer alles goed in en schuif voor 15 minuten in de oven.
  4. Verhit een koekenpan en verwarm hierin een klein beetje olijfolie. Voeg het broodkruim toe en bak krokant.
  5. Wanneer de paprika’s geroosterd zijn, haal je ze uit de oven en doe je alles in de blender. Voeg nog wat peper, zout en verse basilicum toe en blend tot een gladde saus.
  6. Voeg de saus toe aan de risotto samen met de boter en laat nog even zachtjes pruttelen.
  7. Serveer de risotto met de burrata, het broodkruim, wat verse basilicum en een flinke snuf peper.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept