Wat schreeuwt er meer comfort food dan een romige risotto? Deze romige Italiaanse risotto caprese met balsamico is een combinatie van twee Italiaanse klassiekers. De risotto en de salade caprese. Dit heerlijke vegetarisch gerecht is niet alleen ontzettend makkelijk om te maken, het is ook nog een enorme smaakbom dankzij de rijke smaken van de ingrediënten. Bovendien is dit gerecht helemaal budgetproof dankzij de eenvoudige producten.
Meer risotto inspiratie
Ben je op zoek naar meer risottorecepten? Wat dacht je van risotto met geroosterde paprikasaus en burrata of risotto met truffelsalami, doperwten en groene pesto? Allemaal stuk voor stuk parels van recepten die allemaal heel erg makkelijk zijn om te maken. Zo steel jij de show tijdens elk etentje!
WAT HEB JE NODIG (+/- 8 pancakes):
- 200 gr risottorijst
- 250 gr cherrytomaten
- 1 witte ui en 1 teentje knoflook
- 10 mini mozzarella bolletjes
- 75 ml droge witte wijn
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 300 ml groentenbouillon
- 200 ml gezeefde tomaten
- 2 el balsamico crème
- 1 tl chiliflakes
- olijfolie
- peper en zout
- verse basilicum
WAT MOET JE DOEN:
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Halveer de bolletjes mozzarella en cherrytomaten.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de risottorijst toe samen met de knoflook en bak een minuutje aan. Blus af met de witte wijn bak weer 2 minuten.
- Voeg de bouillon toe en deksel op de pan. Laat zachtjes pruttelen totdat de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg daarna de gezeefde tomaten, chiliflakes en Parmezaanse kaas toe en mix alles goed door elkaar.
- Schep nu ook de cherrytomaten erdoor en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de risotto over de borden en garneer met de mozzarella, balsamico, verse basilicum en een snuf peper.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Wat schreeuwt er meer comfort food dan een romige risotto? Deze romige Italiaanse risotto caprese met balsamico is een combinatie van twee Italiaanse klassiekers. De risotto en de salade caprese. Dit heerlijke vegetarisch gerecht is niet alleen ontzettend makkelijk om te maken, het is ook nog een enorme smaakbom dankzij de rijke smaken van de ingrediënten. Bovendien is dit gerecht helemaal budgetproof dankzij de eenvoudige producten.
Meer risotto inspiratie
Ben je op zoek naar meer risottorecepten? Wat dacht je van risotto met geroosterde paprikasaus en burrata of risotto met truffelsalami, doperwten en groene pesto? Allemaal stuk voor stuk parels van recepten die allemaal heel erg makkelijk zijn om te maken. Zo steel jij de show tijdens elk etentje!
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 200 gr risottorijst
- 250 gr cherrytomaten
- 1 witte ui en 1 teentje knoflook
- 10 mini mozzarella bolletjes
- 75 ml droge witte wijn
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 300 ml groentenbouillon
- 200 ml gezeefde tomaten
- 2 el balsamico crème
- 1 tl chiliflakes
- olijfolie
- peper en zout
- verse basilicum
WAT MOET JE DOEN:
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Halveer de bolletjes mozzarella en cherrytomaten.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de risottorijst toe samen met de knoflook en bak een minuutje aan. Blus af met de witte wijn bak weer 2 minuten.
- Voeg de bouillon toe en deksel op de pan. Laat zachtjes pruttelen totdat de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg daarna de gezeefde tomaten, chiliflakes en Parmezaanse kaas toe en mix alles goed door elkaar.
- Schep nu ook de cherrytomaten erdoor en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de risotto over de borden en garneer met de mozzarella, balsamico, verse basilicum en een snuf peper.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie