Gnocchi is perfect voor op doordeweekse dagen of voor in het weekend. Eigenlijk voor elke dag dus. Je kunt er alle kanten mee uit, maar ik ben het meest fan van gebakken gnocchi. Dan wordt hij lekker krokant en smaakvol. Ik maakte er een heerlijk vegetarisch eenpansgerecht van, namelijk gnocchi met pesto, artisjok en rucola. Super eenvoudig, maar culinair genoeg om lekker indruk mee te maken. Je maakt hem met slechts een handjevol ingrediënten.

Variatie

Liever een ander recept met gnocchi proberen of toe aan meer inspiratie? Bekijk dan deze gnocchi traybake met vega balletjes en burrata.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr gnocchi
  • 2 el pesto
  • 1 el Boursin
  • 2 handjes rucola
  • 150 gr gemarineerde artisjok (uit blik of pot)
  • 2 courgettes
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de sjalot en pers het teentje knoflook uit. Snijd de courgettes in kleine blokjes en snijd de artisjokken fijn.
  2. Verwarm olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg na een paar minuten de gnocchi toe en bak rondom goudbruin.
  3. Voeg vervolgens de artisjok en courgette toe en bak 3 minuten mee. Vervolgens voeg je de pesto, Boursin en een flinke snuf zout en peper toe. Mix alles goed door en laat even bakken.
  4. Verdeel de rucola over de borden en schep de gnocchi erop. Top af met verse basilicum en chiliflakes.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Gnocchi is perfect voor op doordeweekse dagen of voor in het weekend. Eigenlijk voor elke dag dus. Je kunt er alle kanten mee uit, maar ik ben het meest fan van gebakken gnocchi. Dan wordt hij lekker krokant en smaakvol. Ik maakte er een heerlijk vegetarisch eenpansgerecht van, namelijk gnocchi met pesto, artisjok en rucola. Super eenvoudig, maar culinair genoeg om lekker indruk mee te maken. Je maakt hem met slechts een handjevol ingrediënten.

Variatie

Liever een ander recept met gnocchi proberen of toe aan meer inspiratie? Bekijk dan deze gnocchi traybake met vega balletjes en burrata.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr gnocchi
  • 2 el pesto
  • 1 el Boursin
  • 2 handjes rucola
  • 150 gr gemarineerde artisjok (uit blik of pot)
  • 2 courgettes
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de sjalot en pers het teentje knoflook uit. Snijd de courgettes in kleine blokjes en snijd de artisjokken fijn.
  2. Verwarm olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg na een paar minuten de gnocchi toe en bak rondom goudbruin.
  3. Voeg vervolgens de artisjok en courgette toe en bak 3 minuten mee. Vervolgens voeg je de pesto, Boursin en een flinke snuf zout en peper toe. Mix alles goed door en laat even bakken.
  4. Verdeel de rucola over de borden en schep de gnocchi erop. Top af met verse basilicum en chiliflakes.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept