Gnocchi kun je op veel manieren bereiden. Zo kun je gnocchi bakken of koken, maar wist je dat je gnocchi ook kunt bakken in de oven? Hij wordt dan heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen: precies zoals je hem wil! En als je dan toch bezig bent met een gnocchi traybake, voeg er dan meteen wat groenten en (vega) balletjes aan toe en je hebt een heerlijke volwaardige maaltijd. Afgetopt met verse kruiden en burrata is dit een fantastische snelle maaltijd voor elke dag. Heb je iets meer tijd over? Ga dan voor deze gnocchi met boerenkoolsaus.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 400 gr gnocchi
  • 200 gr vega balletjes
  • 1 grote (gele) courgette
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 bol burrata
  • verse basilicum
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl oregano
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de courgette in blokjes en leg samen met de gnocchi op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zeezout, peper en het knoflook- en uienpoeder. Mix goed met je handen zodat alles goed bedekt is met olie en kruiden. Leg vervolgens de cherrytomaten en balletjes ook op de bakplaat en masseer nogmaals een beetje in. Top het geheel af met de oregano. Schuif de gnocchi traybake voor 15-20 minuten in de oven totdat de gnocchi goudbruin is gekleurd.
  3. Haal de gnocchi traybake uit de oven en serveer met de burrata en basilicum.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Gnocchi kun je op veel manieren bereiden. Zo kun je gnocchi bakken of koken, maar wist je dat je gnocchi ook kunt bakken in de oven? Hij wordt dan heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen: precies zoals je hem wil! En als je dan toch bezig bent met een gnocchi traybake, voeg er dan meteen wat groenten en (vega) balletjes aan toe en je hebt een heerlijke volwaardige maaltijd. Afgetopt met verse kruiden en burrata is dit een fantastische snelle maaltijd voor elke dag. Heb je iets meer tijd over? Ga dan voor deze gnocchi met boerenkoolsaus.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 400 gr gnocchi
  • 200 gr vega balletjes
  • 1 grote (gele) courgette
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 bol burrata
  • verse basilicum
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl oregano
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de courgette in blokjes en leg samen met de gnocchi op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zeezout, peper en het knoflook- en uienpoeder. Mix goed met je handen zodat alles goed bedekt is met olie en kruiden. Leg vervolgens de cherrytomaten en balletjes ook op de bakplaat en masseer nogmaals een beetje in. Top het geheel af met de oregano. Schuif de gnocchi traybake voor 15-20 minuten in de oven totdat de gnocchi goudbruin is gekleurd.
  3. Haal de gnocchi traybake uit de oven en serveer met de burrata en basilicum.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept