Deze vegetarische gnocchi bolognese met burrata is een heerlijk gerecht dat zowel vullend als smaakvol is. Dit gerecht combineert zachte en romige gnocchi met een rijke, hartige bolognesesaus en een topping van romige burrata. Het beste van alles is dat het eenvoudig te maken. Het enige wat je hoeft te snijden is de ui en verder hoef je alleen maar de ingrediënten bij elkaar te voegen. Gnocchi en burrata zijn als je het mij vraagt een match made in heaven. Ik maakt er eerder deze romige gnocchi met paprika en burrata en deze gnocchi traybake met burrata mee.

Waar komt de naam Bolognese vandaan?

De naam “Bolognese” verwijst naar de stad Bologna, gelegen in het noorden van Italië. Bologna staat bekend om zijn culinaire tradities en een van de meest beroemde gerechten die uit deze stad komt is de “ragù alla bolognese”, ook wel bekend als Bolognesesaus. Ik ben er in januari geweest en hij wordt daar overal volgens traditioneel recept gekookt. Echt niet normaal lekker.

Bolognesesaus is een dikke, rijke vleessaus die traditioneel wordt geserveerd met tagliatelle-pasta. Het recept voor Bolognesesaus stamt uit de 18e eeuw en bevat ingrediënten waaronder gehakt, tomaten en ui. Het gerecht werd populair in heel Italië en later over de hele wereld, waardoor het nu een bekend gerecht is dat vaak wordt geserveerd met verschillende soorten pasta. Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van vegetarisch gehakt, waardoor dit een vegetarische bolognese is. Je kunt ook ‘gewoon’ gehakt gebruiken als je dat lekkerder vindt of liever wenst.

Tegenwoordig is Bolognesesaus een van de meest populaire pastasauzen ter wereld en wordt het in verschillende variaties gemaakt, afhankelijk van de regio of persoonlijke voorkeur. Het gerecht wordt vaak geassocieerd met de Italiaanse keuken en is een populaire keuze op Italiaanse menu’s over de hele wereld. Ik raad je aan om echt een weekendje Bologna te boeken en hem daar te proberen! Om alvast in de stemming te komen is deze vegetarische gnocchi bolognese met burrata alvast een fijn voorproefje.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 250 gr gnocchi
  • 200 gr (vega) gehakt
  • 1 bol burrata
  • 1 witte ui en 1 teentje knoflook
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl oregano
  • chiliflakes naar smaak
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg het (vega) gehakt toe en bak (eventueel dus tot het rul is geworden). Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg nu de tomatenpuree, knoflook, gezeefde tomaten, oregano, rozemarijn en nog een snuf peper en zout toe. Voeg ook chiliflakes toe naar smaak. Mix alles goed door en zet het vuur laag. Laat zachtjes pruttelen en roer af en toe door.
  4. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  5. Voeg de gekookte gnocchi en wat kookvocht toe aan de pan met saus en mix alles goed. Saus te dik? Voeg extra kookvocht toe tot het voor jou goed voelt, smaakt en proeft.
  6. Schep de gnocchi op de border en garneer met de verse basilicum en burrata. Garneer eventueel met extra chiliflakes en zwarte peper.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Deze vegetarische gnocchi bolognese met burrata is een heerlijk gerecht dat zowel vullend als smaakvol is. Dit gerecht combineert zachte en romige gnocchi met een rijke, hartige bolognesesaus en een topping van romige burrata. Het beste van alles is dat het eenvoudig te maken. Het enige wat je hoeft te snijden is de ui en verder hoef je alleen maar de ingrediënten bij elkaar te voegen. Gnocchi en burrata zijn als je het mij vraagt een match made in heaven. Ik maakt er eerder deze romige gnocchi met paprika en burrata en deze gnocchi traybake met burrata mee.

Waar komt de naam Bolognese vandaan?

De naam “Bolognese” verwijst naar de stad Bologna, gelegen in het noorden van Italië. Bologna staat bekend om zijn culinaire tradities en een van de meest beroemde gerechten die uit deze stad komt is de “ragù alla bolognese”, ook wel bekend als Bolognesesaus. Ik ben er in januari geweest en hij wordt daar overal volgens traditioneel recept gekookt. Echt niet normaal lekker.

Bolognesesaus is een dikke, rijke vleessaus die traditioneel wordt geserveerd met tagliatelle-pasta. Het recept voor Bolognesesaus stamt uit de 18e eeuw en bevat ingrediënten waaronder gehakt, tomaten en ui. Het gerecht werd populair in heel Italië en later over de hele wereld, waardoor het nu een bekend gerecht is dat vaak wordt geserveerd met verschillende soorten pasta. Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van vegetarisch gehakt, waardoor dit een vegetarische bolognese is. Je kunt ook ‘gewoon’ gehakt gebruiken als je dat lekkerder vindt of liever wenst.

Tegenwoordig is Bolognesesaus een van de meest populaire pastasauzen ter wereld en wordt het in verschillende variaties gemaakt, afhankelijk van de regio of persoonlijke voorkeur. Het gerecht wordt vaak geassocieerd met de Italiaanse keuken en is een populaire keuze op Italiaanse menu’s over de hele wereld. Ik raad je aan om echt een weekendje Bologna te boeken en hem daar te proberen! Om alvast in de stemming te komen is deze vegetarische gnocchi bolognese met burrata alvast een fijn voorproefje.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 250 gr gnocchi
  • 200 gr (vega) gehakt
  • 1 bol burrata
  • 1 witte ui en 1 teentje knoflook
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl oregano
  • chiliflakes naar smaak
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg het (vega) gehakt toe en bak (eventueel dus tot het rul is geworden). Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg nu de tomatenpuree, knoflook, gezeefde tomaten, oregano, rozemarijn en nog een snuf peper en zout toe. Voeg ook chiliflakes toe naar smaak. Mix alles goed door en zet het vuur laag. Laat zachtjes pruttelen en roer af en toe door.
  4. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  5. Voeg de gekookte gnocchi en wat kookvocht toe aan de pan met saus en mix alles goed. Saus te dik? Voeg extra kookvocht toe tot het voor jou goed voelt, smaakt en proeft.
  6. Schep de gnocchi op de border en garneer met de verse basilicum en burrata. Garneer eventueel met extra chiliflakes en zwarte peper.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept