Vandaag gaan we aan de slag met deze romige gnocchi met paprika en burrata. Gnocchi is enorm veelzijdig! Het kan gebakken, gekookt of gegrild worden en kan worden gemaakt met verschillende soorten meel. Hierdoor kan het worden aangepast aan diverse smaken en dieetwensen. Gnocchi is zo geliefd omdat het een smakelijk en comfortabel gerecht is dat gemakkelijk te maken is. Het wordt vaak geassocieerd met Italiaanse keuken en heeft een unieke, smeuïge textuur die veel mensen lekker vinden. Daarnaast is het ook een veelzijdig gerecht dat kan worden geserveerd met een veel verschillende sauzen en ingrediënten, wat het perfect maakt voor zowel vegetariërs als vleeseters. Bovendien is het een budgetvriendelijke optie die vaak in grote hoeveelheden kan worden gemaakt, wat het ideaal maakt voor gezinnen of groepen.

Gnocchi met burrata

Gnocchi en burrata gaan goed samen omdat ze complementaire smaken en texturen hebben. De gnocchi heeft een smeuïge, zachte textuur en is meestal gekookt in een saus, terwijl burrata een rijke, romige smaak heeft en een zachte, smeltende textuur. Wat is burrata eigenlijk? Burrata, een soort van mozzarella, wordt vaak gebruikt als een garnering voor pasta gerechten, zoals gnocchi, en voegt een extra dimensie van smaak en textuur toe. De sappige, smeltende burrata creëert een prachtige contrast met de smeuïge gnocchi. De saus die vaak gebruikt bij gnocchi, zoals in dit geval een romige tomatensaus met basilicum, past ook perfect bij de zachte smaak van burrata. Eerder maakte ik deze gnocchi traybake met burrata en vega balletjes. Daar wordt de gnocchi krokant doordat het in de oven wordt bereid. Ook zeker het proberen waard!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 500 gr gnocchi
  • 3 paprika’s
  • 1 witte ui en 2 teentjes knoflook
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 100 ml kookroom
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 bol burrata
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • chiliflakes naar smaak
WAT MOET JE DOEN:
  1. Zet een pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook uit en snijd de paprika in blokjes. Hak ook de basilicum fijn.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na een paar minuten de paprika toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Bak een paar minuten.
  4. Doe ondertussen de gnocchi in de pan en kook in 2 à 3 minuten gaar (of volg de aanwijzingen op de verpakking). Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  5. Voeg de knoflook, gezeefde tomaten, kookroom, oregano, tijm en een snuf peper en zout toe aan de paprika en roer goed door. Laat een paar minuten pruttelen. Voeg daarna de gnocchi toe met het kookvocht en laat een paar minuten inkoken totdat de saus aan de gnocchi blijft plakken.
  6. Serveer de gnocchi met de burrata, verse basilicum, een snuf peper en wat chiliflakes.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Vandaag gaan we aan de slag met deze romige gnocchi met paprika en burrata. Gnocchi is enorm veelzijdig! Het kan gebakken, gekookt of gegrild worden en kan worden gemaakt met verschillende soorten meel. Hierdoor kan het worden aangepast aan diverse smaken en dieetwensen. Gnocchi is zo geliefd omdat het een smakelijk en comfortabel gerecht is dat gemakkelijk te maken is. Het wordt vaak geassocieerd met Italiaanse keuken en heeft een unieke, smeuïge textuur die veel mensen lekker vinden. Daarnaast is het ook een veelzijdig gerecht dat kan worden geserveerd met een veel verschillende sauzen en ingrediënten, wat het perfect maakt voor zowel vegetariërs als vleeseters. Bovendien is het een budgetvriendelijke optie die vaak in grote hoeveelheden kan worden gemaakt, wat het ideaal maakt voor gezinnen of groepen.

Gnocchi met burrata

Gnocchi en burrata gaan goed samen omdat ze complementaire smaken en texturen hebben. De gnocchi heeft een smeuïge, zachte textuur en is meestal gekookt in een saus, terwijl burrata een rijke, romige smaak heeft en een zachte, smeltende textuur. Wat is burrata eigenlijk? Burrata, een soort van mozzarella, wordt vaak gebruikt als een garnering voor pasta gerechten, zoals gnocchi, en voegt een extra dimensie van smaak en textuur toe. De sappige, smeltende burrata creëert een prachtige contrast met de smeuïge gnocchi. De saus die vaak gebruikt bij gnocchi, zoals in dit geval een romige tomatensaus met basilicum, past ook perfect bij de zachte smaak van burrata. Eerder maakte ik deze gnocchi traybake met burrata en vega balletjes. Daar wordt de gnocchi krokant doordat het in de oven wordt bereid. Ook zeker het proberen waard!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 500 gr gnocchi
  • 3 paprika’s
  • 1 witte ui en 2 teentjes knoflook
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 100 ml kookroom
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 bol burrata
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • chiliflakes naar smaak
WAT MOET JE DOEN:
  1. Zet een pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook uit en snijd de paprika in blokjes. Hak ook de basilicum fijn.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na een paar minuten de paprika toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Bak een paar minuten.
  4. Doe ondertussen de gnocchi in de pan en kook in 2 à 3 minuten gaar (of volg de aanwijzingen op de verpakking). Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  5. Voeg de knoflook, gezeefde tomaten, kookroom, oregano, tijm en een snuf peper en zout toe aan de paprika en roer goed door. Laat een paar minuten pruttelen. Voeg daarna de gnocchi toe met het kookvocht en laat een paar minuten inkoken totdat de saus aan de gnocchi blijft plakken.
  6. Serveer de gnocchi met de burrata, verse basilicum, een snuf peper en wat chiliflakes.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept