Een traybake is dé uitkomst wanneer je geen zin hebt om moeite te doen. De bereidingstijd is nog geen 5 minuten en de oven doet de rest. Deze vegetarische traybake met aardappel, pompoen en verse knoflooksaus is super gezond, smaakvol en geschikt voor het hele gezin. Ik kreeg het verzoek om vaker hele snelle recepten te delen en dit is daar een voorbeeld van. Je kunt de aardappelpartjes en pompoenblokjes gewoon voorverpakt kopen, dus je hoeft precies niets te snijden voor dit recept. Klink dat niet goed? Sausje erbij? Ik serveerde de traybake met een frisse homemade knoflooksaus en wat feta. Een parel van een recept zonder moeite!

Vegetarische traybake met aardappel, pompoen en verse knoflooksaus

Ben jij op zoek naar meer traybake inspiratie? Wat dacht je van deze gnocchi traybake met vegetarische balletjes? Super snel en ontzettend lekker. Of deze harissa vis met aardappeltjes en tomaat. Snel, lekker en verrassend!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 500 gr aardappelpartjes met schil (ik gebruikte deze)
  • 400 gr pompoenblokjes (deze bijvoorbeeld)
  • 75 gr boerenkool
  • 1 rode ui
  • 100 gr feta
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
  • olijfolieVoor de knoflooksaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml yoghurt naar keuze
  • 1 el mayo
  • verse bieslook
  • verse peterselie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de ui in grove ringen en leg samen met de aardappelpartjes en pompoenblokjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout. Masseer alles goed in met je handen en schuif voor 20 minuten in de oven.
  3. Hak de dille en peterselie fijn en pers de teentjes knoflook uit. Doe samen met de yoghurt en een snuf peper en zout in een kommetje en mix goed tot een lekkere knoflooksaus. Zet even apart.
  4. Haal de traybake na twintig minuten uit de oven en verdeel de boerenkool erover. Schuif terug voor 5 minuten of totdat de boerenkool lekker knapperig is geworden.
  5. Bestrooi de traybake met wat verbrokkelde feta en serveer met de verse knoflooksaus.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Een traybake is dé uitkomst wanneer je geen zin hebt om moeite te doen. De bereidingstijd is nog geen 5 minuten en de oven doet de rest. Deze vegetarische traybake met aardappel, pompoen en verse knoflooksaus is super gezond, smaakvol en geschikt voor het hele gezin. Ik kreeg het verzoek om vaker hele snelle recepten te delen en dit is daar een voorbeeld van. Je kunt de aardappelpartjes en pompoenblokjes gewoon voorverpakt kopen, dus je hoeft precies niets te snijden voor dit recept. Klink dat niet goed? Sausje erbij? Ik serveerde de traybake met een frisse homemade knoflooksaus en wat feta. Een parel van een recept zonder moeite!

Vegetarische traybake met aardappel, pompoen en verse knoflooksaus

Ben jij op zoek naar meer traybake inspiratie? Wat dacht je van deze gnocchi traybake met vegetarische balletjes? Super snel en ontzettend lekker. Of deze harissa vis met aardappeltjes en tomaat. Snel, lekker en verrassend!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 500 gr aardappelpartjes met schil (ik gebruikte deze)
  • 400 gr pompoenblokjes (deze bijvoorbeeld)
  • 75 gr boerenkool
  • 1 rode ui
  • 100 gr feta
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
  • olijfolieVoor de knoflooksaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml yoghurt naar keuze
  • 1 el mayo
  • verse bieslook
  • verse peterselie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de ui in grove ringen en leg samen met de aardappelpartjes en pompoenblokjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout. Masseer alles goed in met je handen en schuif voor 20 minuten in de oven.
  3. Hak de dille en peterselie fijn en pers de teentjes knoflook uit. Doe samen met de yoghurt en een snuf peper en zout in een kommetje en mix goed tot een lekkere knoflooksaus. Zet even apart.
  4. Haal de traybake na twintig minuten uit de oven en verdeel de boerenkool erover. Schuif terug voor 5 minuten of totdat de boerenkool lekker knapperig is geworden.
  5. Bestrooi de traybake met wat verbrokkelde feta en serveer met de verse knoflooksaus.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept