Ik probeer graag nieuwe dingen uit en put mijn inspiratie vooral uit Instagram en Pinterest. Ik volg heel veel foodblogs en lees heel veel (gratis) foodmagazines van verschillende supermarkten. Op die manier kom je in aanraking met ontzettend veel bijzondere gerechten en zo probeer je ook veel verschillende dingen uit. De laatste tijd zag ik bij heel veel mensen gnocchi voorbij komen op hun feed. Ik heb dit ooit één keer op in een restaurant, maar toen vond ik het niet zo lekker. Daarna heb ik het nooit meer gegeten en ik heb er zelf ook nog nooit mee gekookt. Tot vandaag! Op de website van Foodiesmagazine vond ik een super makkelijk en lekker recept voor vegetarische gnocchi met boerenkoolsaus en ik besloot het eens uit te proberen. Ik heb er zelf nog wat ingrediënten aan toegevoegd, zoals erwten en basilicum. Honger gekregen? Lees snel verder voor het recept!
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 400 gr (koelverse) gnocchi
- 200 gr boerenkool
- 2 teentjes knoflook
- 50 gr mascarpone
- sap van een halve citroen
- 25 gr Parmezaanse kaas (+ extra voor aan tafel)
- 300 gr tuinerwten uit diepvries
- 5 blaadjes basilicum
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de boerenkool gaar.
- Als de boerenkool gaar is schep je het uit het kookwater en stop je het in een blender (of kom als je staafmixer gebruikt) samen met de knoflook, het sap van een halve citroen, 25 gr Parmezaanse kaas, de mascarpone en basilicum. Blend (of mix) het geheel tot een gladde saus.
- In het kookwater van de boerenkool kook je de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Als de gnocchi klaar is giet je het af en doe je de gnocchi terug in de pan. Zet het vuur nog even zachtjes aan, voeg de saus toe en roer voorzichtig door elkaar. Roer ook de tuinerwten erdoorheen. Blijf nog een minuut of 2-3 roeren en serveer direct.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 400 gr (koelverse) gnocchi
- 200 gr boerenkool
- 2 teentjes knoflook
- 50 gr mascarpone
- sap van een halve citroen
- 25 gr Parmezaanse kaas (+ extra voor aan tafel)
- 300 gr tuinerwten uit diepvries
- 5 blaadjes basilicum
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de boerenkool gaar.
- Als de boerenkool gaar is schep je het uit het kookwater en stop je het in een blender (of kom als je staafmixer gebruikt) samen met de knoflook, het sap van een halve citroen, 25 gr Parmezaanse kaas, de mascarpone en basilicum. Blend (of mix) het geheel tot een gladde saus.
- In het kookwater van de boerenkool kook je de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Als de gnocchi klaar is giet je het af en doe je de gnocchi terug in de pan. Zet het vuur nog even zachtjes aan, voeg de saus toe en roer voorzichtig door elkaar. Roer ook de tuinerwten erdoorheen. Blijf nog een minuut of 2-3 roeren en serveer direct.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op je Instastory met de tag @easyculi!
[…] Gnocchi kun je op veel manieren bereiden. Zo kun je gnocchi bakken of koken, maar wist je dat je gnocchi ook kunt bakken in de oven? Hij wordt dan heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen: precies zoals je hem wil! En als je dan toch bezig bent met een gnocchi traybake, voeg er dan meteen wat groenten en (vega) balletjes aan toe en je hebt een heerlijke volwaardige maaltijd. Afgetopt met verse kruiden en burrata is dit een fantastische snelle maaltijd voor elke dag. Heb je iets meer tijd over? Ga dan voor deze gnocchi met boerenkoolsaus. […]