Orzo! Het blijft een terugkerend thema op mijn blog en dat is niet voor niets. Ik ben helemaal fan van deze heerlijke pastasoort, want je kunt er alle kanten mee op. Wat is orzo eigenlijk? Orzo is een kleine ronde pasta die op rijst lijkt en in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Er zijn verschillende redenen waarom orzo zo populair is. Orzo kan op veel verschillende manieren bereid worden en past bij een breed scala aan gerechten, van salades tot soepen en stoofpotten. Dit maakt het een een ontzettend veelzijdig product om te gebruiken. Daarnaast is orzo is snel en gemakkelijk te koken en past het bij veel verschillende smaken en culturen. Ook is het een goede bron van koolhydraten en bevat ook een aantal essentiële voedingsstoffen, zoals proteïne, vezels en B-vitamines. Orzo heeft een delicate, niet overheersende smaak en absorbeert gemakkelijk de smaken van andere ingrediënten waarmee het wordt bereid. Hierdoor is orzo uitgegroeid tot een populaire keuze voor zowel thuiskoks als restaurants en is het een veelgevraagde pasta geworden.

Orzo met pesto van gegrilde courgette

Deze keer ging ik voor orzo met een pesto van gegrilde courgette. Het fijne van deze zelfgemaakte pesto is dat het een gezonde pesto is! Ik heb de olijfolie grotendeels vervangen door water en het vocht van de courgette geeft zelf ook al een smeuïge twist aan het geheel. Je brengt hem verder op smaak met heerlijke smaakmakers en zo heb je een fantastische gezonde saus voor bij je gerecht. Op zoek naar meer recepten met orzo? Wat dacht je van deze orzo met boerenkoolsaus en bimi of deze orzo met burrata, tomaat en paprika.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr orzo
  • 150 gr kipgehakt
  • 2 courgettes
  • 1 citroen
  • 50 gr pijnboompitten + extra voor garnering
  • 5o gr Parmezaanse kaas + extra voor garnering
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el kipkruiden
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  2. Mix het kipgehakt met de Italiaanse kruiden en kipkruiden. Draai hier vervolgens kleine gehaktballetjes van. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en laat de olie goed heet worden. Zet het vuur lager en leg de gehaktballetjes in de pan. Bak de aan alle kanten goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de courgettes in plakjes. Verhit een grillpan en grill alle plakjes aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Houd 1/3 van de plakjes achter de doe de rest in de blender samen met een flinke hand basilicum, de Parmezaanse kaas, 1 el olijfolie, 75 ml water, het sap van de citroen, de pijnboompitten en een snuf peper en zout. Blend tot een gladde pesto. Nog te dik? Voeg extra water toe!
  4. Voeg de saus, de orzo en het kookvocht toe aan de pan met de kipgehaktballetjes en mix alles tot een romige pasta. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de orzo met pesto van gegrilde courgette en kipgehaktballetjes met extra Parmezaanse kaas en basilicum en garneer met nog wat pijnboompitten.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Orzo! Het blijft een terugkerend thema op mijn blog en dat is niet voor niets. Ik ben helemaal fan van deze heerlijke pastasoort, want je kunt er alle kanten mee op. Wat is orzo eigenlijk? Orzo is een kleine ronde pasta die op rijst lijkt en in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Er zijn verschillende redenen waarom orzo zo populair is. Orzo kan op veel verschillende manieren bereid worden en past bij een breed scala aan gerechten, van salades tot soepen en stoofpotten. Dit maakt het een een ontzettend veelzijdig product om te gebruiken. Daarnaast is orzo is snel en gemakkelijk te koken en past het bij veel verschillende smaken en culturen. Ook is het een goede bron van koolhydraten en bevat ook een aantal essentiële voedingsstoffen, zoals proteïne, vezels en B-vitamines. Orzo heeft een delicate, niet overheersende smaak en absorbeert gemakkelijk de smaken van andere ingrediënten waarmee het wordt bereid. Hierdoor is orzo uitgegroeid tot een populaire keuze voor zowel thuiskoks als restaurants en is het een veelgevraagde pasta geworden.

Orzo met pesto van gegrilde courgette

Deze keer ging ik voor orzo met een pesto van gegrilde courgette. Het fijne van deze zelfgemaakte pesto is dat het een gezonde pesto is! Ik heb de olijfolie grotendeels vervangen door water en het vocht van de courgette geeft zelf ook al een smeuïge twist aan het geheel. Je brengt hem verder op smaak met heerlijke smaakmakers en zo heb je een fantastische gezonde saus voor bij je gerecht. Op zoek naar meer recepten met orzo? Wat dacht je van deze orzo met boerenkoolsaus en bimi of deze orzo met burrata, tomaat en paprika.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr orzo
  • 150 gr kipgehakt
  • 2 courgettes
  • 1 citroen
  • 50 gr pijnboompitten + extra voor garnering
  • 5o gr Parmezaanse kaas + extra voor garnering
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el kipkruiden
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  2. Mix het kipgehakt met de Italiaanse kruiden en kipkruiden. Draai hier vervolgens kleine gehaktballetjes van. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en laat de olie goed heet worden. Zet het vuur lager en leg de gehaktballetjes in de pan. Bak de aan alle kanten goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de courgettes in plakjes. Verhit een grillpan en grill alle plakjes aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Houd 1/3 van de plakjes achter de doe de rest in de blender samen met een flinke hand basilicum, de Parmezaanse kaas, 1 el olijfolie, 75 ml water, het sap van de citroen, de pijnboompitten en een snuf peper en zout. Blend tot een gladde pesto. Nog te dik? Voeg extra water toe!
  4. Voeg de saus, de orzo en het kookvocht toe aan de pan met de kipgehaktballetjes en mix alles tot een romige pasta. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de orzo met pesto van gegrilde courgette en kipgehaktballetjes met extra Parmezaanse kaas en basilicum en garneer met nog wat pijnboompitten.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
  • 150 gr orzo
  • 150 gr kipgehakt
  • 2 courgettes
  • 1 citroen
  • 50 gr pijnboompitten + extra voor garnering
  • 6o gr Parmezaanse kaas
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el kipkruiden
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Deel het recept