Als iets lekker vind na een lange dag werken, is het wel een dampend bord curry. Zeker op herfstige dagen is zo’n hartverwarmend gerecht een uitkomst. Deze vegan curry met aubergine, balletjes en rijst zit tjokvol groenten en is hartstikke voedzaam. Je maakt hem in slechts 20 minuten en je steelt er gegarandeerd vele harten mee. Ga jij hem maken?

Meer curry recepten

Liever een ander recept proberen? Ga dan voor deze herfstige pompoencurry met wortel en rijst! Ook lekker romig en super smaakvol.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr rijst naar keuze
  • 200 gr vegan balletjes (ik gebruik deze)
  • 2 aubergines
  • 1 puntpaprika
  • 1 limoen
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • 1 el rode currypasta (ik gebruik deze. Met de code ELISE krijg je altijd 5% korting op je hele bestelling)
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 1 el garam masala
  • peper en zout
  • sesamzaadjes
  • olie om in te bakken
  • optioneel: rode peper en verse koriander of peterselie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de sjalot, pers het teentje knoflook uit en snijd de aubergines en paprika in blokjes.
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg vervolgens de vega balletjes toe en bak in een paar minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en hou even apart. Voeg nu de aubergine toe en bak 5 minuten samen met een klein scheutje water en de currypasta. Voeg vervolgens de paprika toe en bak even mee. Voeg vervolgens de kokosmelk, gezeefde tomaten, garam masala, vega balletjes en een snuf peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat pruttelen tot de saus indikt.
  4. Serveer de curry met de rijst en top af met sesamzaadjes en optioneel verse peterselie/koriander en wat rode peper.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Als iets lekker vind na een lange dag werken, is het wel een dampend bord curry. Zeker op herfstige dagen is zo’n hartverwarmend gerecht een uitkomst. Deze vegan curry met aubergine, balletjes en rijst zit tjokvol groenten en is hartstikke voedzaam. Je maakt hem in slechts 20 minuten en je steelt er gegarandeerd vele harten mee. Ga jij hem maken?

Meer curry recepten

Liever een ander recept proberen? Ga dan voor deze herfstige pompoencurry met wortel en rijst! Ook lekker romig en super smaakvol.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr rijst naar keuze
  • 200 gr vegan balletjes (ik gebruik deze)
  • 2 aubergines
  • 1 puntpaprika
  • 1 limoen
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • 1 el rode currypasta (ik gebruik deze. Met de code ELISE krijg je altijd 5% korting op je hele bestelling)
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 1 el garam masala
  • peper en zout
  • sesamzaadjes
  • olie om in te bakken
  • optioneel: rode peper en verse koriander of peterselie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de sjalot, pers het teentje knoflook uit en snijd de aubergines en paprika in blokjes.
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg vervolgens de vega balletjes toe en bak in een paar minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en hou even apart. Voeg nu de aubergine toe en bak 5 minuten samen met een klein scheutje water en de currypasta. Voeg vervolgens de paprika toe en bak even mee. Voeg vervolgens de kokosmelk, gezeefde tomaten, garam masala, vega balletjes en een snuf peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat pruttelen tot de saus indikt.
  4. Serveer de curry met de rijst en top af met sesamzaadjes en optioneel verse peterselie/koriander en wat rode peper.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept