Joe, het is weer maandag en deze maandag stond voor mij in het teken van studeren én keihard nagenieten van ADE! De hele middag heb ik zitten bikkelen achter mn laptop, dus daarna wilde ik graag onder een dekentje op de bank genieten van verdiend comfortfood. Vandaag maakte ik Fish and Chips, gewoon omdat ik daar zin in had. Erg gezond is het niet, maar wel erg lekker ;). Het was bovendien binnen 15 minuten klaar én erg fotogeniek. Ik at er witte bonen in tomatensaus bij, maar het is ook lekker met erwtjes of een groene salade. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 pangasiusfilets
  • 400 gr ovenfriet
  • 1 blik witte bonen in tomatensaus (of erwten)
  • 250 gr bloem
  • 300 ml witbier of bokbier
  • 1 tl bakpoeder
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout
  • 250 ml olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe de witte bonen in tomatensaus of de erwten in een steelpan en zet op laag vuur. Blijf roeren tot het goed heet is.
  3. Dep ondertussen de pangasiusfilets droog. Leg 70 gr bloem op een bord en haal de filets er doorheen. Leg de filets vervolgens even apart.
  4. Nu ga je het beslag maken. Meng 180 gr bloem met 1 tl bakpoeder en een flinke snuf zout en peper. Vervolgens schenk je langzaam het bier erbij totdat er een glad beslag ontstaat.  Voeg ook het sap van een halve citroen toe. Roer goed door met een garde, zodat alle klontjes eruit zijn.
  5. Verwarm 250 ml olie in een grote koekenpan. Laat de olie een paar minuten écht heet worden voordat je verder gaat. Als ie een beetje begint te borrelen issie goed!
  6. Haal de vis door het beslag en laat even kort uitlekken. Leg ze vervolgens voorzichtig in de pan. Bak de visfilets nu ongeveer 5-7 minuten aan elke kant goudbruin. Je hoeft ze dus maar één keer om te draaien!
  7. Schep de visfilets uit de pan als je klaar bent en leg op een bord. Het is lekker om nog een schijfje citroen uit te knijpen boven de gebakken vis!
  8. Haal de ovenfriet uit de oven en bestrooi met wat zout en paprikapoeder. Serveer samen met de witte bonen bij je vis! Saustip: mayonaise of ravigotesaus
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 pangasiusfilets
  • 400 gr ovenfriet
  • 1 blik witte bonen in tomatensaus (of erwten)
  • 250 gr bloem
  • 300 ml witbier of bokbier
  • 1 tl bakpoeder
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout
  • 250 ml olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe de witte bonen in tomatensaus of de erwten in een steelpan en zet op laag vuur. Blijf roeren tot het goed heet is.
  3. Dep ondertussen de pangasiusfilets droog. Leg 70 gr bloem op een bord en haal de filets er doorheen. Leg de filets vervolgens even apart.
  4. Nu ga je het beslag maken. Meng 180 gr bloem met 1 tl bakpoeder en een flinke snuf zout en peper. Vervolgens schenk je langzaam het bier erbij totdat er een glad beslag ontstaat.  Voeg ook het sap van een halve citroen toe. Roer goed door met een garde, zodat alle klontjes eruit zijn.
  5. Verwarm 250 ml olie in een grote koekenpan. Laat de olie een paar minuten écht heet worden voordat je verder gaat. Als ie een beetje begint te borrelen issie goed!
  6. Haal de vis door het beslag en laat even kort uitlekken. Leg ze vervolgens voorzichtig in de pan. Bak de visfilets nu ongeveer 5-7 minuten aan elke kant goudbruin. Je hoeft ze dus maar één keer om te draaien!
  7. Schep de visfilets uit de pan als je klaar bent en leg op een bord. Het is lekker om nog een schijfje citroen uit te knijpen boven de gebakken vis!
  8. Haal de ovenfriet uit de oven en bestrooi met wat zout en paprikapoeder. Serveer samen met de witte bonen bij je vis! Saustip: mayonaise of ravigotesaus
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!

Deel het recept