Mijn zwarte bonen brownies zijn ontzettend populair op mijn website. Dit is niet voor niets, want ze zijn super smeuïg en super voedzaam. Je maakt ze met slechts een paar ingrediënten. Het basisrecept bevat geen gluten of lactose. In deze variant voeg ik echter stroopwafels toe. Zo krijg je een heerlijke stroopwafelbrownie om je vingers bij af te likken!
WAT HEB JE NODIG (1 brownie | +/- 9 stukken):
- 200 gr zwarte bonen
- 3 eieren
- 1 rijpe banaan
- 25 gr cacao
- 1 el bakpoeder
- 1 tl vanille aroma of andere zoetstof
- 6 mini stroopwafeltjes
- snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een (bij voorkeur vierkante) ovenschaal met bakpapier.
- Laat de zwarte bonen uitlekken en doe ze in een kom. Voeg de banaan, eieren, cacao, het zout, vanille aroma en het bakpoeder toe. Mix met een staafmixer of in de blender tot een glad beslag.
- Stort het beslag in de ovenschaal en verdeel goed. Je kunt nog even schudden met de ovenschaal, zodat het beslag evenredig verdeeld is. Verdeel de koekjes over het beslag. Laat er een paar heel en verkruimel de rest.
- Bak de brownie in 20-30 minuten gaar in de oven. Je kunt er met een satéprikker in prikken om te kijken of de brownie gaar is.
- Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt. Lekker met wat salted caramel of agavesiroop!
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Mijn zwarte bonen brownies zijn ontzettend populair op mijn website. Dit is niet voor niets, want ze zijn super smeuïg en super voedzaam. Je maakt ze met slechts een paar ingrediënten. Het basisrecept bevat geen gluten of lactose. In deze variant voeg ik echter stroopwafels toe. Zo krijg je een heerlijke stroopwafelbrownie om je vingers bij af te likken!
WAT HEB JE NODIG (1 brownie | +/- 9 stukken):
- 200 gr zwarte bonen
- 3 eieren
- 1 rijpe banaan
- 25 gr cacao
- 1 el bakpoeder
- 1 tl vanille aroma of andere zoetstof
- 6 mini stroopwafeltjes
- snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een (bij voorkeur vierkante) ovenschaal met bakpapier.
- Laat de zwarte bonen uitlekken en doe ze in een kom. Voeg de banaan, eieren, cacao, het zout, vanille aroma en het bakpoeder toe. Mix met een staafmixer of in de blender tot een glad beslag.
- Stort het beslag in de ovenschaal en verdeel goed. Je kunt nog even schudden met de ovenschaal, zodat het beslag evenredig verdeeld is. Verdeel de koekjes over het beslag. Laat er een paar heel en verkruimel de rest.
- Bak de brownie in 20-30 minuten gaar in de oven. Je kunt er met een satéprikker in prikken om te kijken of de brownie gaar is.
- Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt. Lekker met wat salted caramel of agavesiroop!
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] Ontbijtkoek! Lekker als tussendoortje, voor bij het ontbijt of bij lunch. Wist je dat je ontbijtkoek ook goed kunt gebruiken bij het bakken? Hij leent zich bijvoorbeeld perfect als bodem bij deze millionaires ontbijtkoek! Een verrassend twist op de welbekende millionaires shortbread. Het voordeel van dit recept is dat je niet eerst de bodem hoeft te bakken, maar dat je dus kant en klare ontbijtkoek (of peperkoek) gebruikt. Makkelijk toch? Bovendien zorgt de toevoeging van de ontbijtkoek voor een lekker kruidige smaak, waardoor deze millionaires ontbijtkoek een bijzondere smaakt heeft. Ga jij hem proberen? Liever een ander baksel proberen? Ga dan voor deze geweldige gezonde brownies! […]
[…] altijd deze mini stroopwafeltjes bij de HEMA. Die vind ik het allerlekkerst. Ik maakte er eerder deze stroopwafel brownie en deze stroopwafel overnight oats […]