Mijn favoriete koekje is de stroopwafel! Al sinds ik klein ben, eet ik ze graag. Vroeger maakten wij ze thuis altijd warm in de magnetron. Dan werd de stroop lekker warm en plakkerig. Zo lekker! Tegenwoordig gebruik ik stroopwafels regelmatig in mijn baksels of havermoutrecepten. Ik haal altijd deze mini stroopwafeltjes bij de HEMA. Die vind ik het allerlekkerst. Ik maakte er eerder deze stroopwafel brownie en deze stroopwafel overnight oats mee.

Stroopwafel cinnamon rolls

Voor deze stroopwafel cinnamon rolls gebruikte ik mijn basisrecept voor naan! Daar voegde ik speculaaskruiden aan toe om een lekkere zoete smaak te creëren. Om de cinnamon rolls mooi rond te maken, snijd ik ze met flosdraad. Een super handige lifehack voor in de keuken. Voordat ze in de oven gaan, besprenkel ik ze nog even met wat gesmolten boter, basterdsuiker en extra stukjes stroopwafel voor de perfecte finishing touch. Deze snelle stroopwafel cinnamon rolls zijn een stuk gezonder dan een gewoon kaneelbroodje en ze zijn bovendien veel sneller klaar, omdat ze niet hoeven te rijzen!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 7 stroopwafel cinnamon rolls):
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 75 ml (plantaardige) yoghurt
  • snufje zout
  • 1 el speculaaskruiden
  • 8 mini stroopwafels
  • 1 el (plantaardige) boter
  • 1 el kaneel
  • 1 el bruine basterdsuiker + extra voor bovenop
  • garnering: 2 el poedersuiker + 1 el water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm, ovenschaal of bakplaat met bakpapier.
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt, speculaaskruiden en het zout in een kom. Mix met een spatel en en kneed vervolgens met je handen tot een bal deeg.
  3. Snijd de stroopwafeltjes in kleine blokjes.
  4. Bestuif je aanrecht met bakmeel en kneed de bal even goed door. Rol vervolgens met een deegroller uit tot een lap.
  5. Smelt de boter en gebruik 3/4 daarvan om de lap deeg te bestrijken. Mix de kaneel met de basterdsuiker en verdeel over de boter. Verdeel ook de stroopwafel erover. Houd een klein beetje achter voor bovenop. Rol het deeg op en snijd er met flosdraad 7 gelijke stukken uit.
  6. Leg de stroopwafel cinnamon rolls op de bakplaat. Bestrijk de bovenkanten met de rest van de boter en besprenkel met een klein beetje basterdsuiker. Verdeel ook de overgebleven stukjes stroopwafel erover en schuif voor 15-20 minuten in de oven.
  7. Mix de poedersuiker met het water en serveer met de stroopwafel cinnamon rolls.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Mijn favoriete koekje is de stroopwafel! Al sinds ik klein ben, eet ik ze graag. Vroeger maakten wij ze thuis altijd warm in de magnetron. Dan werd de stroop lekker warm en plakkerig. Zo lekker! Tegenwoordig gebruik ik stroopwafels regelmatig in mijn baksels of havermoutrecepten. Ik haal altijd deze mini stroopwafeltjes bij de HEMA. Die vind ik het allerlekkerst. Ik maakte er eerder deze stroopwafel brownie en deze stroopwafel overnight oats mee.

Stroopwafel cinnamon rolls

Voor deze stroopwafel cinnamon rolls gebruikte ik mijn basisrecept voor naan! Daar voegde ik speculaaskruiden aan toe om een lekkere zoete smaak te creëren. Om de cinnamon rolls mooi rond te maken, snijd ik ze met flosdraad. Een super handige lifehack voor in de keuken. Voordat ze in de oven gaan, besprenkel ik ze nog even met wat gesmolten boter, basterdsuiker en extra stukjes stroopwafel voor de perfecte finishing touch. Deze snelle stroopwafel cinnamon rolls zijn een stuk gezonder dan een gewoon kaneelbroodje en ze zijn bovendien veel sneller klaar, omdat ze niet hoeven te rijzen!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 7 stroopwafel cinnamon rolls):
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 75 ml (plantaardige) yoghurt
  • snufje zout
  • 1 el speculaaskruiden
  • 8 mini stroopwafels
  • 1 el (plantaardige) boter
  • 1 el kaneel
  • 1 el bruine basterdsuiker + extra voor bovenop
  • garnering: 2 el poedersuiker + 1 el water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm, ovenschaal of bakplaat met bakpapier.
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt, speculaaskruiden en het zout in een kom. Mix met een spatel en en kneed vervolgens met je handen tot een bal deeg.
  3. Snijd de stroopwafeltjes in kleine blokjes.
  4. Bestuif je aanrecht met bakmeel en kneed de bal even goed door. Rol vervolgens met een deegroller uit tot een lap.
  5. Smelt de boter en gebruik 3/4 daarvan om de lap deeg te bestrijken. Mix de kaneel met de basterdsuiker en verdeel over de boter. Verdeel ook de stroopwafel erover. Houd een klein beetje achter voor bovenop. Rol het deeg op en snijd er met flosdraad 7 gelijke stukken uit.
  6. Leg de stroopwafel cinnamon rolls op de bakplaat. Bestrijk de bovenkanten met de rest van de boter en besprenkel met een klein beetje basterdsuiker. Verdeel ook de overgebleven stukjes stroopwafel erover en schuif voor 15-20 minuten in de oven.
  7. Mix de poedersuiker met het water en serveer met de stroopwafel cinnamon rolls.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept