Als je net zoveel van cakes en taartjes houdt als ik, eet je ze vast en zeker het liefst elke dag. Deze gezonde cake met blauwe bessen is hét perfecte gezonde tussendoortje om elke dag van cake te genieten zonder schuldgevoel. Hij is smeuïg, zoet en de textuur is heerlijk.
De blauwe bes is mijn favoriete fruit! Ik eet ze echt elke dag. Een oud-collega noemde blauwe bessen altijd kleine krachtpatsers van Moeder Natuur haha. Deze kleine, sappige bessen zijn namelijk niet alleen heerlijk, maar zitten ook boordevol gezondheidsvoordelen. Een hoop blabla, maar echt belangrijk!
Allereerst zitten blauwe bessen boordevol antioxidanten, zoals anthocyanen, die je lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en ontstekingen verminderen. Ze zijn als superhelden die je immuunsysteem een boost geven!
Daarnaast bevatten ze vitamines zoals C en K, en mineralen zoals mangaan, die essentieel zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling. Maar dat is niet alles – blauwe bessen zijn ook goed voor je hart. Ze helpen de bloeddruk te verlagen en verbeteren de bloedcirculatie.
En laten we het niet vergeten: blauwe bessen zijn geweldig voor je huid. Gewoon dikke skincare van binnenuit. De antioxidanten helpen bij het bestrijden van vroegtijdige veroudering en laten je stralen. Je ziet ze niet voor niets vaak voorbijkomen bij skinfluencers op Instagram en TikTok. Ben je al overtuigd?
Gezonde cake met blauwe bessen
Deze gezonde cake met blauwe bessen heeft een basis van havermeel en amandelmeel. Daar voeg je onder andere melk, yoghurt en eieren aan toe. Ik zoet de cake met appelmoes en agavesiroop, maar je kan bijvoorbeeld ook honing gebruiken. Net wat je lekker vindt. Wat heel belangrijk is om te vermelden bij deze cake, is dat je ‘m écht helemaal af moet laten koelen voordat je hem uit de vorm gaat halen. Hij gaart namelijk nog even door terwijl hij afkoelt.
Maizena en blauwe bessen
En waarom die maizena over de blauwe bessen moet? Maizena heeft de eigenschap om vloeistoffen te binden en dikker te maken. Door het toe te voegen aan de muffins voor ze in het beslag gaan, helpt maizena ervoor te zorgen dat overtollig vocht wordt geabsorbeerd. Dit voorkomt dat de bessen naar de bodem van het baksel zinken en zorgt voor een gelijkmatige verdeling in het beslag. Zo wordt je baksel ook niet natter dan gewenst. Een soort bak-lifehack dus ;). Dit kan je ook toepassen bij andere soorten fruit. Ik zou wel altijd vers fruit gebruiken en geen diepvriesfruit, omdat daar nóg meer vocht uit komt.
Geef een reactie