’s Nachts na een avond stappen smaakt ie het lekkerst: een kapsalon (of kipsalon in dit geval). Super chill, maar ook meeega vettig. Sinds kort maak ik hem thuis na, maar dan een gezondere variant. De gewone frietjes vervang ik door zoete aardappelfrietjes en de sauzen vervang ik door een zelfgemaakte knoflooksaus. Daarbij voeg ik wat extra groenten toe, waardoor het best een voedzaam gerechtje wordt! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.
WAT HEB JE NODIG (3-4 pers.):
- 500 gr kipfilet
- 4-5 middelgrote zoete aardappels
- 1 gele paprika
- bakje cherrytomaten
- halve komkommer
- 3 el shoarmakruiden
- twee handjes geraspte kaas
- zakje ijsbergsla
- peper en zout
- olijfolieVoor de knoflooksaus
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml yoghurt
- 100 ml mayonaise
- handje fijngehakte peterselie
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de zoete aardappelen in reepjes en meng ze in een kom met wat peper, zout en olijfolie. Leg de vervolgens op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de kipfilets samen met de 3 el shoarmakruiden in de pan gaar.
- Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan de kipfilet als deze gaar is. Bak nog drie minuten mee.
- Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes. Zet apart.
- Nu ga je de saus maken. Meng de yoghurt met de mayonaise en pers de knoflook uit. Meng goed door elkaar. Voeg ook de fijngehakte peterselie toe.
- Haal de zoete aardappelfrietjes uit de oven (laat de oven aan) en doe ze in een ovenschaal. Leg bovenop de friet de kipfilet en paprika en bestrooi vervolgens met de kaas. Doe de ovenschaal terug in de oven voor ongeveer 5-10 minuten.
- Haal de kipsalon uit de oven en bestrooi royaal met ijsbergsla, tomaat, komkommer en de knoflooksaus. Garneer eventueel met wat peterselie.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (3-4 pers.):
- 500 gr kipfilet
- 4-5 middelgrote zoete aardappels
- 1 gele paprika
- bakje cherrytomaten
- halve komkommer
- 3 el shoarmakruiden
- twee handjes geraspte kaas
- zakje ijsbergsla
- peper en zout
- olijfolieVoor de knoflooksaus
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml yoghurt
- 100 ml mayonaise
- handje fijngehakte peterselie
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de zoete aardappelen in reepjes en meng ze in een kom met wat peper, zout en olijfolie. Leg de vervolgens op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de kipfilets samen met de 3 el shoarmakruiden in de pan gaar.
- Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan de kipfilet als deze gaar is. Bak nog drie minuten mee.
- Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes. Zet apart.
- Nu ga je de saus maken. Meng de yoghurt met de mayonaise en pers de knoflook uit. Meng goed door elkaar. Voeg ook de fijngehakte peterselie toe.
- Haal de zoete aardappelfrietjes uit de oven (laat de oven aan) en doe ze in een ovenschaal. Leg bovenop de friet de kipfilet en paprika en bestrooi vervolgens met de kaas. Doe de ovenschaal terug in de oven voor ongeveer 5-10 minuten.
- Haal de kipsalon uit de oven en bestrooi royaal met ijsbergsla, tomaat, komkommer en de knoflooksaus. Garneer eventueel met wat peterselie.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie