Gnocchi met burrata en tomaatjes: dit hemelse trio is echt áltijd een goed idee.

In de wereld van culinaire genoegens zijn er enkele ingrediënten die de harten van fijnproevers sneller laten kloppen en twee van die sterren zijn ongetwijfeld gnocchi en burrata. Deze Italiaanse smaakexplosies hebben de gastronomische wereld veroverd en laten geen tong onberoerd.

Gnocchi, die zachte kleine deegkussentjes, voelen als een warme knuffel voor je smaakpapillen. De perfecte combinatie van aardappelen, bloem en liefde. Ze smelten op je tong en zorgen voor een troostende ervaring die doet denken aan grootmoeders keuken. Ik vind het echt een godsgeschenk en je kunt het zowel gekookt of gebakken eten. Het is super snel klaar en echt het proberen waard!

En dan is er burrata: de koningin van de mozzarella-familie. Deze romige delicatesse met een zachte buitenkant en een decadent romige binnenkant lijkt rechtstreeks uit de hemel te komen. Het is als een zacht ballet op je bord, waar elke hap een harmonie van smaken is.

Wat maakt ze zo populair? Misschien is het de eenvoudige elegantie, de ambachtelijke bereiding, of gewoon de onweerstaanbare smaak. Samen vormen gnocchi en burrata een culinaire romance die elke maaltijd betovert en harten steelt. Dus, de volgende keer dat je jezelf wilt trakteren op iets buitengewoons: deze gnocchi met burrata en tomaatjes neemt je mee op een smaakvolle reis naar het hart van de Italiaanse keuken. Buon appetito!

Gnocchi met burrata en tomaatjes

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor gerechten met gnocchi en/of burrata? Wat dacht je van deze gnocchi traybake met courgette-rucolasaus en burrata? Een parel van een vega gerecht en bovendien hoef je er helemaal niets voor te doen, want de oven doet al het werk! Of wat ga je liever voor de gnocchi bolognese met burrata? De goddelijke smaak van bolognese samen met gnocchi en burrata. Ontzettend lekker!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 250 gr gnocchi
  • 1 witte ui
  • 250 gr gekleurde tomaatjes
  • 1 el Italiaanse kruiden + extra voor garnering
  • 300 ml gezeefde tomaten
  • 100 ml kookroom (ik gebruik deze)
  • 1 bol burrata
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht op bij het afgieten.
  2. Snipper de ui en hak fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg hier de gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden en wat peper en zout aan toe en laat 2 min. pruttelen. Roer er vervolgens de kookroom doorheen.
  3. Voeg de tomaatjes toe samen met de gnocchi en het kookvocht en mix goed. Breng het geheel eventueel extra op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de burrata, verse basilicum en wat extra Italiaanse kruiden.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept