Wil jij echt indruk maken met weinig moeite? Deze gnocchi traybake met courgette-rucolasaus en burrata is ongelooflijk smaakvol, lekker en écht comfortfood.

Courgette en rucola gaan goed samen vanwege hun complementaire smaken, texturen én voedingswaarden. Hier zijn een paar redenen waarom ze vaak goed worden gecombineerd in gerechten:

  1. Smaakprofielen: courgette heeft een milde, licht zoete smaak en een zachte textuur wanneer het wordt gekookt of gebakken, terwijl rucola een pittige, nootachtige en licht peperige smaak heeft. De combinatie van de subtiele smaak van courgette en de scherpere smaak van rucola zorgt voor een uitgebalanceerde en interessante smaakervaring. Als je ze combineert in deze saus, weet je bijna niet wat je proeft!
  2. Textuur: courgette kan zowel rauw als gekookt/gebakken worden gegeten. Rauwe courgette heeft een knapperige textuur, terwijl gekookte courgette zachter wordt. Rucola heeft een knapperige textuur en voegt een leuke krokante factor toe aan gerechten waarin het wordt gebruikt. De mix van texturen maakt het eten van een gerecht met courgette en rucola fantastisch.
  3. Voedingswaarden: beide groenten zijn rijk aan voedingsstoffen. Courgette bevat vitamine C, vitamine A, kalium en voedingsvezels, terwijl rucola een goede bron is van vitamine K, vitamine A, vitamine C, ijzer, calcium en antioxidanten. Samen vormen ze een voedzaam duo dat kan bijdragen aan een gezond dieet. Win-win!
  4. Kleur en presentatie: het samenvoegen van courgette en rucola in een gerecht voegt ook visuele aantrekkingskracht toe. De felgroene kleur van de courgette en de donkergroene bladeren van rucola contrasteren mooi en maken het gerecht aantrekkelijker. Daarom heeft de saus ook zo’n fantastische kleur.

Al met al vullen courgette en rucola elkaar goed aan, waardoor ze een heerlijke en voedzame combinatie zijn in salades, pasta’s, roerbakgerechten en andere maaltijden.

Gnocchi traybake met courgette-rucolasaus en burrata

Deze gnocchi traybake met courgette-rucolasaus en burrata klinkt als een hele mond vol, maar eigenlijk hoef je er zelf bijna niets voor te doen. De gnocchi en groenten leg je op de bakplaat en schuif je in de oven, terwijl je vervolgens enkel de ingrediënten voor de saus hoeft te mixen in de blender of met een staafmixer. De combinatie van de courgette-rucolasaus met de burrata is echt om je vingers bij af te likken.

Meer inspiratie met gnocchi en burrata

Op zoek naar meer heerlijke gerechten met gnocchi en burrata? Wat dacht je van deze gnocchi bolognese met burrata of deze romige gnocchi met paprika en burrata. Allebei makkelijk, snel en fantastisch! Eet smakelijk.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 250 gr gnocchi
  • 1 bol burrata 
  • 1 rode ui 
  • 2 kleine courgettes
  • 2 handjes rucola
  • verse basilicum
  • 1 el knoflookpoeder
  • 250 gr gekleurde tomaatjes 
  • olijfolie
  • peper en zout 
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de ui in partjes en de courgette stukken. Houd een halve courgette achter. Verdeel samen met de gnocchi en tomaten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder. Schuif voor 20 minuten in de oven, totdat de gnocchi goudbruin is gekleurd. 
  3. Snijd ondertussen de overige halve courgette in plakken. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de courgette ongeveer 5 minuten met een snuf peper en zout. Doe de courgetteplakjes vervolgens samen met de rucola, een handje basilicum, 1 el olijfolie en wat peper en zout in de blender en blend tot een saus. Is je saus te dik? Voeg wat scheutjes warm water toe om te verdunnen totdat de gewenste dikte is bereikt.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de courgette-rucolasaus erover. Hussel voorzichtig.
  5. Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de burrata, extra basilicum en een snuf peper. 

Deel het recept