Afgelopen weekend was het fantastisch lenteweer! Ik heb lekker op mijn balkon gezeten in de zon en een rondje gewandeld door het Goffertpark. Als het warm is krijg ik altijd spontaan zin in salades, dus vandaag heb ik voor jullie een fantastische maaltijdsalade klaarstaan. Deze vegetarische pastasalade zit vol met groene groenten en er zit een mega lekkere homemade pesto bij. Hij staat binnen 20 min op tafel én als je lekker veel maakt kun je er zeker 2 dagen van eten. Ook handig om mee te nemen in een bakkie naar het park/strand zodra het weer mag! Lees snel verder voor het recept.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 pak pasta
  • bakje cherrytomaten
  • 2 courgettes
  • halve komkommer
  • 200 gr tuinerwten (uit de vriezer)
  • zakje veldsla
  • half bakje groene druiven

    Voor de pesto
  • 40 gr pijnboompitten + extra voor garnering
  • 15 gr basilicum 
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • flinke snuf peper en zout
  • 6 schijfjes gegrilde courgette
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de courgette in schijfjes. Verwarm een scheutje olie in een grillpan en grill hierin de courgetteschijfjes 2-3 min aan elke kant. In mijn pan pasten maar 12 schijfjes tegelijk, dus het kan dat je in meerdere porties moet grillen.
  3. Halveer de cherrytomaten en druiven en snijd de komkommer in stukjes. Doe dit alvast samen met de sla in een grote bak.
  4. Nu ga je de pesto maken. Mix alle ingrediënten voor de pesto in een blender of pureer het met een staafmixer tot een grove pesto. De courgette zorgt ervoor dat de pesto wat romiger wordt. Als je de pesto toch nog te dik vindt, voeg je nog wat extra olijfolie toe.
  5. Giet de pasta af en doe bij de salade in de bak. Voeg ook de gegrilde courgette toe en mix het geheel goed door elkaar.
  6. Als je tuinerwten nog bevroren zijn, kun je ze even laten ontdooien in een steelpannetje op laag vuur. Als ze ontdooid zijn voeg je ze ook toe aan de salade samen met de pesto. Mix het geheel nog een keer goed door.
  7. Rooster in een droge koekenpan nog een handje pijnboompitten en voeg toe aan de salade.
  8. Serveer je pastasalade met wat Parmezaanse kaas en enjoy!
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 pak pasta
  • bakje cherrytomaten
  • 2 courgettes
  • halve komkommer
  • 200 gr tuinerwten (uit de vriezer)
  • zakje veldsla
  • half bakje groene druiven

    Voor de pesto
  • 40 gr pijnboompitten + extra voor garnering
  • 15 gr basilicum 
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • flinke snuf peper en zout
  • 6 schijfjes gegrilde courgette
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de courgette in schijfjes. Verwarm een scheutje olie in een grillpan en grill hierin de courgetteschijfjes 2-3 min aan elke kant. In mijn pan pasten maar 12 schijfjes tegelijk, dus het kan dat je in meerdere porties moet grillen.
  3. Halveer de cherrytomaten en druiven en snijd de komkommer in stukjes. Doe dit alvast samen met de sla in een grote bak.
  4. Nu ga je de pesto maken. Mix alle ingrediënten voor de pesto in een blender of pureer het met een staafmixer tot een grove pesto. De courgette zorgt ervoor dat de pesto wat romiger wordt. Als je de pesto toch nog te dik vindt, voeg je nog wat extra olijfolie toe.
  5. Giet de pasta af en doe bij de salade in de bak. Voeg ook de gegrilde courgette toe en mix het geheel goed door elkaar.
  6. Als je tuinerwten nog bevroren zijn, kun je ze even laten ontdooien in een steelpannetje op laag vuur. Als ze ontdooid zijn voeg je ze ook toe aan de salade samen met de pesto. Mix het geheel nog een keer goed door.
  7. Rooster in een droge koekenpan nog een handje pijnboompitten en voeg toe aan de salade.
  8. Serveer je pastasalade met wat Parmezaanse kaas en enjoy!
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept