Iedereen is vast bekend met de wereldgerechten van Knorr. Mijn favorieten zijn Bobotie, Kip Madras en Beef Shanghai. Ik vind ze alle drie super lekker, maar stiekem weet ik ook wel dat die pakjes en zakjes niet heel gezond zijn. Daar komt ook nog bij dat vriendlief sinds kort een lactoseintolerantie heeft, waardoor de wereldgerechten sowieso niet meer op het menu staan. Toch had ik weer eens ontzettend veel zin in Beef Shanghai en daarom besloot ik een poging te doen om het gerecht na te maken en dat is HEEL goed gelukt!

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):

Voor de gehaktballetjes

  • 600 gram rundergehakt
  • 2 el knoflookpoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 2 el sojasaus
    Voor de saus
  • 400 ml water
  • 6 el sojasaus
  • 4 el honing
  • 1 el ketjap
  • 4 el bloem
  • 3 el knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder
  • flinke snuf peper
  • 2 el sesamzaad
  • 1 runderbouillonblokje
    Overig
  • Mie (ik reken 3 nestjes per persoon)
  • 1 courgette
  • 3 paprika’s
  • 300 gr taugé
  • 3 preien
  • 1 ui
WAT MOET JE DOEN:
  1. Meng het gehakt in een kom met alle ingrediënten voor de gehaktballetjes. Meng het goed door elkaar en draai vervolgens balletjes van 2-3 cm dik.
  2. Snijd de paprika’s, ui en courgette in blokjes en de preien in ringetjes.
  3. Bak de balletjes samen met de ui in een grote (wok)pan bruin.
  4. Voeg vervolgens de paprika, courgette, prei en taugé toe. Roerbak een minuut of 7.  Kook intussen de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en begin daarna met de saus.
  5. Voor de saus smelt je en klein klontje boter in een steelpan en bak de de bloem kort aan. Vervolgens voeg je 400 ml water toe  jen breng je het geheel aan de kook. Vervolgens voeg je eerst de droge ingrediënten toe en roer dit dan 2 minuten goed door.
  6. Voeg vervolgens de honing, ketjap en sojasaus toe. Roer nog een paar minuten goed door en voeg naar smaak eventueel nog wat peper toe.
  7. Roer de saus vervolgens door het gerecht. Houd een beetje saus apart voor de garnering.
  8. Giet de mie af en serveer apart van de balletjes.
  9. Eet smakelijk!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):

Voor de gehaktballetjes

  • 600 gram rundergehakt
  • 2 el knoflookpoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 2 el sojasaus
    Voor de saus
  • 400 ml water
  • 6 el sojasaus
  • 4 el honing
  • 1 el ketjap
  • 4 el bloem
  • 3 el knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder
  • flinke snuf peper
  • 2 el sesamzaad
  • 1 runderbouillonblokje
    Overig
  • Mie (ik reken 3 nestjes per persoon)
  • 1 courgette
  • 3 paprika’s
  • 300 gr taugé
  • 3 preien
  • 1 ui
WAT MOET JE DOEN:
  1. Meng het gehakt in een kom met alle ingrediënten voor de gehaktballetjes. Meng het goed door elkaar en draai vervolgens balletjes van 2-3 cm dik.
  2. Snijd de paprika’s, ui en courgette in blokjes en de preien in ringetjes.
  3. Bak de balletjes samen met de ui in een grote (wok)pan bruin.
  4. Voeg vervolgens de paprika, courgette, prei en taugé toe. Roerbak een minuut of 7.  Kook intussen de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en begin daarna met de saus.
  5. Voor de saus smelt je en klein klontje boter in een steelpan en bak de de bloem kort aan. Vervolgens voeg je 400 ml water toe  jen breng je het geheel aan de kook. Vervolgens voeg je eerst de droge ingrediënten toe en roer dit dan 2 minuten goed door.
  6. Voeg vervolgens de honing, ketjap en sojasaus toe. Roer nog een paar minuten goed door en voeg naar smaak eventueel nog wat peper toe.
  7. Roer de saus vervolgens door het gerecht. Houd een beetje saus apart voor de garnering.
  8. Giet de mie af en serveer apart van de balletjes.
  9. Eet smakelijk!

Deel het recept