Kerst staat voor de deur en dat betekent dat je je twee (of meer) dagen helemaal vol gaat proppen met heel veel lekker eten. Dit (plus een stuk of 5 kerstborrels) sluit niet bepaald naadloos aan op je voornemens om wat gezonder te gaan eten. Om mezelf vast in te dekken voor de feestdagen, eet ik deze week simpel en gezond. Ik heb mezelf wijsgemaakt dat ik dan volgende week zonder schuldgevoel heel veel kan eten. Het draait allemaal om balans, mensen. Gisteravond stond er honing-mosterd kip met gele rijst en veggies op het programma. En dat was echt heel erg lekker. Zin in? Lees snel verder hoe je het maakt!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 kipfilets
  • 1 pak gele rijst
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • blikje met ananasschijven
  • ketjap
  • honing
  • mosterd
  • ui en knoflook
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper en ui en pers twee teentjes knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een grillpan (andere pan is ook goed) en bak de ui en knoflook een minuutje aan.
  3. Leg de kipfilets in de pan en bak ze in ongeveer 12 minuten gaar.
  4. Snijd ondertussen de prei in ringen en de courgette in blokjes en bak het een paar minuutjes in een grote pan. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de rijst af en voeg bij de courgette en prei.
  6. Maak een sausje van 3 el ketjap, 2 el honing en 1 el mosterd.
  7. Voeg 1/3 van het sausje toe aan de kip en laat nog 2 minuten sudderen in de pan.
  8. Schep de rijst met groente op een bord en leg daarop de kipfilet.
  9. Voeg naar smaak nog wat saus toe en garneer met twee schijven ananas.
  10. Eet smakelijk.

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 kipfilets
  • 1 pak gele rijst
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • blikje met ananasschijven
  • ketjap
  • honing
  • mosterd
  • ui en knoflook
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper en ui en pers twee teentjes knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een grillpan (andere pan is ook goed) en bak de ui en knoflook een minuutje aan.
  3. Leg de kipfilets in de pan en bak ze in ongeveer 12 minuten gaar.
  4. Snijd ondertussen de prei in ringen en de courgette in blokjes en bak het een paar minuutjes in een grote pan. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de rijst af en voeg bij de courgette en prei.
  6. Maak een sausje van 3 el ketjap, 2 el honing en 1 el mosterd.
  7. Voeg 1/3 van het sausje toe aan de kip en laat nog 2 minuten sudderen in de pan.
  8. Schep de rijst met groente op een bord en leg daarop de kipfilet.
  9. Voeg naar smaak nog wat saus toe en garneer met twee schijven ananas.
  10. Eet smakelijk.

Deel het recept