Een kapsalon kan altijd, zeker als het deze zomerse kapsalon met zoete aardappel, knoflookgamba’s & mangosalsa is. Niet alleen heel erg lekker en kleurrijk, maar ook voedzaam en bomvol fantastische ingrediënten. Ik ben zelf echt dol op zoete aardappel en daar maak ik graag recepten mee. Eerder maakte ik deze curry met zoete aardappel en wortel en deze zoete aardappel lasagne. Welke ga jij proberen?
Kapsalon met zoete aardappel, knoflookgamba’s & mangosalsa
De kapsalon is een populaire fastfoodmaaltijd die oorspronkelijk uit Nederland komt. Het gerecht werd voor het eerst gecreëerd in de stad Rotterdam in de vroege jaren 2000. De naam “kapsalon” is afgeleid van het Nederlandse woord voor kapsalon, omdat de bedenker van het gerecht een kapper was. Het verhaal gaat dat de kapper regelmatig een maaltijd bestelde met shoarma, kaas, en andere ingrediënten bij een nabijgelegen shoarmazaak. Op een dag stelde de eigenaar voor om al deze ingrediënten te combineren tot één gerecht en zo ontstond de kapsalon. Het gerecht werd al snel populair in Rotterdam en verspreidde zich daarna over de rest van Nederland. De klassieker bestaat meestal uit friet bedekt met shoarma, gesmolten kaas, salade, knoflooksaus en soms sambal of andere sauzen. Je kunt er zelf een eigen draai aan gegeven zoals ik bij deze kapsalon heb gedaan.
Geef een reactie