Komen er dit weekend vrienden over de vloer en wil jij indruk maken met een fantastisch gerecht? Dan is deze zoete aardappel lasagne met spinazie, gehakt en Boursin precies wat jij zoekt! Ondanks het verrassend eenvoudige recept is dit gerecht een culinaire smaaksensatie waarvan iedereen gegarandeerd gaat genieten. Ga jij hem maken?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 300 gr gehakt
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 courgette
  • 200 gr spinazie
  • 300 ml gezeefde tomaten of passata
  • 4 el Boursin
  • 1 sjalot
  • 100 gr geraspte kaas naar keuze
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken.
  3. Snipper de sjalot, pers het teentje knoflook uit en snijd de courgette in blokjes.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de courgette en spinazie toe samen met een snuf peper, zout en het paprikapoeder. Mix goed en bak 5 minuten. Voeg vervolgens de Boursin, passata, verse basilicum naar smaak en knoflook toe en laat nog een paar minuten pruttelen.
  5. Nu gaan we de lasagne bouwen. Schep 1/3 van het mengsel op de bodem en leg daar wat zoete aardappelbladen overheen. Herhaal dit tot alle bladen en saus op zijn. Eindig met zoete aardappel! Top het geheel af met de geraspte kaas en schuif voor 30 minuten in de oven totdat de zoete aardappel gaar is en de kaas gesmolten.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Komen er dit weekend vrienden over de vloer en wil jij indruk maken met een fantastisch gerecht? Dan is deze zoete aardappel lasagne met spinazie, gehakt en Boursin precies wat jij zoekt! Ondanks het verrassend eenvoudige recept is dit gerecht een culinaire smaaksensatie waarvan iedereen gegarandeerd gaat genieten. Ga jij hem maken?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 300 gr gehakt
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 courgette
  • 200 gr spinazie
  • 300 ml gezeefde tomaten of passata
  • 4 el Boursin
  • 1 sjalot
  • 100 gr geraspte kaas naar keuze
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken.
  3. Snipper de sjalot, pers het teentje knoflook uit en snijd de courgette in blokjes.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de courgette en spinazie toe samen met een snuf peper, zout en het paprikapoeder. Mix goed en bak 5 minuten. Voeg vervolgens de Boursin, passata, verse basilicum naar smaak en knoflook toe en laat nog een paar minuten pruttelen.
  5. Nu gaan we de lasagne bouwen. Schep 1/3 van het mengsel op de bodem en leg daar wat zoete aardappelbladen overheen. Herhaal dit tot alle bladen en saus op zijn. Eindig met zoete aardappel! Top het geheel af met de geraspte kaas en schuif voor 30 minuten in de oven totdat de zoete aardappel gaar is en de kaas gesmolten.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept