Als je mijn website al vaker hebt bezocht, weet je vast al dat ik dol ben op de Aziatische keuken. Ik maak graag curry’s en experimenteer graag met verschillende kruiden. Vandaag stond er een vrij simpel, maar toch heerlijk gerecht op het menu: kip kerrie! Iedereen heeft dit vast wel eens ooit gegeten, maar dan uit een potje of zakje van de supermarkt. Deze variant is vers en hierna wil je nooit meer anders! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 4 kopjes rijst
  • 400 gr kippendijfilet
  • 2 courgettes
  • 3 paprika’s
  • 1 ui en 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 400 ml romige kokosmelk
  • 1 tl sambal
  • 1 tl laos
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 bouillonblokje (Maggiblokjes kan ook)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de gember en knoflook fijn. Snijd ook de kip en alle groenten in blokjes.
  3. Verhit een scheut olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na 3 minuten de kipfilet samen met de gember en sambal toe. Blijf bakken tot de kip gaar is.
  4. Als de kip gaar is, voeg je de groenten toe en roerbak voor ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg nu de kokosmelk, laos, kerriepoeder, kurkuma en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat nu 10 minuten pruttelen.
  6. Giet de rijst af en serveer samen met de kip kerrie.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 4 kopjes rijst
  • 400 gr kippendijfilet
  • 2 courgettes
  • 3 paprika’s
  • 1 ui en 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 400 ml romige kokosmelk
  • 1 tl sambal
  • 1 tl laos
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 bouillonblokje (Maggiblokjes kan ook)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de gember en knoflook fijn. Snijd ook de kip en alle groenten in blokjes.
  3. Verhit een scheut olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na 3 minuten de kipfilet samen met de gember en sambal toe. Blijf bakken tot de kip gaar is.
  4. Als de kip gaar is, voeg je de groenten toe en roerbak voor ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg nu de kokosmelk, laos, kerriepoeder, kurkuma en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat nu 10 minuten pruttelen.
  6. Giet de rijst af en serveer samen met de kip kerrie.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept