Ondanks dat ik graag in de keuken sta, heb ik ook wel eens niet heel veel zin om te koken. Gisteren was het zo’n dag. Ik was de hele dag druk met school, sport en huishouden en aan het eind van de middag was ik bekaf. Op zulke dagen kies ik vaak voor onze oer-Hollandse culinaire trots: AVG (Aardappels, Groenten en Vlees). Stiekem is dat soms toch wel heel lekker en daarnaast is het simpel en snel klaar! Ik koos voor kipfilet in een super easy knoflook-citroensausje. Daarbij at ik aardappeltjes uit de oven en sperziebonen. Je kunt zelf natuurlijk ook voor andere bijgerechten kiezen. Deze kip zal er in ieder geval tussen shinen en hij valt gegarandeerd in de smaak bij je vrienden! Lees snel verder voor het recept.
WAT HEB JE NODIG (3 pers.):
- 3 kipfilets
- 200 ml amandelmelk (gewone (half)volle melk kan ook)
- 100 ml kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 2 el bloem
- 1 citroen
- 3 el bakboter
- scheutje olijfolie
- peper en zout
- (optioneel: peterselie voor garnering)
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm in een braadpan een scheutje olijfolie en bak hierin de kipfilets gaar. Breng ze op smaak met peper en zout.
- Haal de kipfilets uit de pan als ze gaar zijn en leg ze even apart.
- Snijd de knoflook en de sjalot fijn.
- Smelt in dezelfde braadpan 3 el bakboter en fruit hierin de fijngesneden knoflook en sjalot.
- Voeg vervolgens de melk, kippenbouillon, bloem en het sap van een halve citroen toe en roer goed door.
- Breng de saus op smaak met een flinke snuf peper en laat even pruttelen. Als de saus te dik wordt, kun je een extra scheutje melk of wat water toevoegen.
- Doe de kipfilets terug in de pan en laat ze nog even 5 minuten pruttelen in de saus.
- Serveer je kip met groenten en aardappels.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!
Geef een reactie