Dat ik dol ben op kruidig eten is inmiddels geen geheim meer. Ik ben dol op gerechten met een Aziatisch tintje en experimenteer graag met verschillende gerechten. Deze keer maakte ik deze supermakkelijke kipgehaktballetjes in een saus van tomaat, kokos en garam masala. Ik voegde er paprika, mais en rijst aan toe en zo zet je binnen een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 500 gr kipgehakt
- 1 sjalot en 1 teen knof
- 3 gele paprika’s
- blikje mais
- rijst
- 500 ml tomatenpassata
- 250 ml romige kokosmelk
- 1 el garam masala
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 el paneermeel
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een pan water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Mix het kipgehakt met een snuf peper en zout, 1 tl paprikapoeder en 1 el paneermeel in een kom. Draai er kleine balletjes van.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de balletjes goudbruin.
- Snijd de sjalot fijn en snijd de paprika in blokjes.
- Als de balletjes gaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze even apart. Bak in dezelfde pan nu de sjalot kort aan en voeg vervolgens de paprika toe. Bak 3-4 minuten en voeg daarna de passata en kokosmelk toe. Roer goed door.
- Voeg nu de garam masala toe en breng aan de kook.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de balletjes toe en laat nog 5 minuten sudderen, zodat de balletjes weer goed warm zijn en de smaak van de saus opnemen. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat het blikje mais uitlekken en doe in een schaaltje.
- Giet de rijst af en serveer de balletjes met de rijst en mais.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Bekijk mijn Instagram reels voor een videotutorial van dit gerecht!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 500 gr kipgehakt
- 1 sjalot en 1 teen knof
- 3 gele paprika’s
- blikje mais
- rijst
- 500 ml tomatenpassata
- 250 ml romige kokosmelk
- 1 el garam masala
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 el paneermeel
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een pan water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Mix het kipgehakt met een snuf peper en zout, 1 tl paprikapoeder en 1 el paneermeel in een kom. Draai er kleine balletjes van.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de balletjes goudbruin.
- Snijd de sjalot fijn en snijd de paprika in blokjes.
- Als de balletjes gaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze even apart. Bak in dezelfde pan nu de sjalot kort aan en voeg vervolgens de paprika toe. Bak 3-4 minuten en voeg daarna de passata en kokosmelk toe. Roer goed door.
- Voeg nu de garam masala toe en breng aan de kook.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de balletjes toe en laat nog 5 minuten sudderen, zodat de balletjes weer goed warm zijn en de smaak van de saus opnemen. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat het blikje mais uitlekken en doe in een schaaltje.
- Giet de rijst af en serveer de balletjes met de rijst en mais.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Bekijk mijn Instagram reels voor een videotutorial van dit gerecht!
Geef een reactie