Het is weer tijd voor een gerechtje met zalm! Ik doe dat echt veel te weinig, terwijl het zo lekker is. Vandaag maken we kokoscurry zalm met rijst en bimi. Eerder heb ik deze zalm in wittewijnsaus met bieslook en citroen gemaakt en deze zalm traybake met aardappeltjes en asperges. Al deze gerechten worden ontzettend vaak gelezen op mijn blog, dus vandaar dat ik heb besloten er weer een lekker receptje aan te wijden! Een curry heb ik nog niet eerder gemaakt en – jeetje – wat is hij goed gelukt. Super romig, smaakvol en bovendien ook nog hartstikke makkelijk en snel. Wat wil je nog meer?

Waarom is zalm zo gezond?

Zalm is niet alleen super lekker, maar het is ook een vissoort die veel gezondheidsvoordelen kan bieden wanneer je het bijvoorbeeld één keer per week eet. Waarom het eten van zalm dan zo gezond is?

  1. Rijk aan omega-3 vetzuren: zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, vooral eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen het risico op hartziekten verlagen, de hersenfunctie verbeteren en ontstekingen verminderen.
  2. Goede bron van eiwitten: zalm is een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten, die belangrijk zijn voor de opbouw en het onderhoud van spieren en weefsels in het lichaam. Alles voor die gains toch ;). Eiwitten zorgen er ook voor dat je sneller en langer verzadigd bent.
  3. Bron van vitaminen en mineralen: zalm bevat ook verschillende belangrijke vitaminen en mineralen, zoals vitamine B12, vitamine D, selenium en ijzer.
  4. Laag in verzadigde vetten: in vergelijking met andere vleessoorten, bevat zalm weinig verzadigde vetten en is het een gezonder alternatief voor bijvoorbeeld rood vlees.
Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 zalmfilets (à 150 gr per stuk)
  • 300 gr bimi
  • 150 gr rijst naar keuze
  • 50 ml sojasaus
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el rode currypaste
  • 1 stuk gember ter grootte van een duim
  • 1 teen knoflook en 1 sjalot
  • peper en zout
  • 1 el boter
  • olijfolie
  • verse peterselie of koriander
  • sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak de gember en sjalot fijn en pers het teentje knoflook uit.
  3. Dep de zalmfilets droog met een stukje keukenpapier en besprenkel beide kanten met peper, zout en olijfolie. Masseer in met je handen.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Leg de zalmfilets met de huid naar beneden in de pan en bak aan beide kanten een minuut of 3. Haal daarna uit de pan.
  5. Verhit de boter in dezelfde pan en voeg de gember, knoflook en sjalot toe. Bak tot de sjalot glazig is. Voeg de de sojasaus, passata, kokosmelk en currypaste toe. Laat zachtjes pruttelen tot een gladde saus. Doe de zalmfilets terug in de pan en laat mee sudderen.
  6. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de bimi met een snufje peper en zout in 3 minuten krokant.
  7. Serveer de zalm met de rijst en bimi. Garneer met verse peterselie of koriander en sesamzaadjes.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Het is weer tijd voor een gerechtje met zalm! Ik doe dat echt veel te weinig, terwijl het zo lekker is. Vandaag maken we kokoscurry zalm met rijst en bimi. Eerder heb ik deze zalm in wittewijnsaus met bieslook en citroen gemaakt en deze zalm traybake met aardappeltjes en asperges. Al deze gerechten worden ontzettend vaak gelezen op mijn blog, dus vandaar dat ik heb besloten er weer een lekker receptje aan te wijden! Een curry heb ik nog niet eerder gemaakt en – jeetje – wat is hij goed gelukt. Super romig, smaakvol en bovendien ook nog hartstikke makkelijk en snel. Wat wil je nog meer?

Waarom is zalm zo gezond?

Zalm is niet alleen super lekker, maar het is ook een vissoort die veel gezondheidsvoordelen kan bieden wanneer je het bijvoorbeeld één keer per week eet. Waarom het eten van zalm dan zo gezond is?

  1. Rijk aan omega-3 vetzuren: zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, vooral eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen het risico op hartziekten verlagen, de hersenfunctie verbeteren en ontstekingen verminderen.
  2. Goede bron van eiwitten: zalm is een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten, die belangrijk zijn voor de opbouw en het onderhoud van spieren en weefsels in het lichaam. Alles voor die gains toch ;). Eiwitten zorgen er ook voor dat je sneller en langer verzadigd bent.
  3. Bron van vitaminen en mineralen: zalm bevat ook verschillende belangrijke vitaminen en mineralen, zoals vitamine B12, vitamine D, selenium en ijzer.
  4. Laag in verzadigde vetten: in vergelijking met andere vleessoorten, bevat zalm weinig verzadigde vetten en is het een gezonder alternatief voor bijvoorbeeld rood vlees.
Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 zalmfilets (à 150 gr per stuk)
  • 300 gr bimi
  • 150 gr rijst naar keuze
  • 50 ml sojasaus
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el rode currypaste
  • 1 stuk gember ter grootte van een duim
  • 1 teen knoflook en 1 sjalot
  • peper en zout
  • 1 el boter
  • olijfolie
  • verse peterselie of koriander
  • sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak de gember en sjalot fijn en pers het teentje knoflook uit.
  3. Dep de zalmfilets droog met een stukje keukenpapier en besprenkel beide kanten met peper, zout en olijfolie. Masseer in met je handen.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Leg de zalmfilets met de huid naar beneden in de pan en bak aan beide kanten een minuut of 3. Haal daarna uit de pan.
  5. Verhit de boter in dezelfde pan en voeg de gember, knoflook en sjalot toe. Bak tot de sjalot glazig is. Voeg de de sojasaus, passata, kokosmelk en currypaste toe. Laat zachtjes pruttelen tot een gladde saus. Doe de zalmfilets terug in de pan en laat mee sudderen.
  6. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de bimi met een snufje peper en zout in 3 minuten krokant.
  7. Serveer de zalm met de rijst en bimi. Garneer met verse peterselie of koriander en sesamzaadjes.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept