Nog op zoek naar een lekker hoofdgerecht voor tijdens de feestdagen? Deze heerlijke zalm in wittewijnsaus met bieslook en citroen is binnen een kwartiertje klaar. Hij steelt de show bij elk kerstdiner, terwijl je er ontzettend weinig moeite voor hoeft te doen. Het bereiden van een wittewijnsaus is heel eenvoudig en je hebt er slechts een paar ingrediënten voor nodig. Dit gerecht gaat heel goed samen met bijvoorbeeld deze paarse wortelen uit de oven of deze hasselback pompoen met tijm, honing en roomkaas.

Zelf saus maken

Ik ben groot voorstander van het zelf bereiden van sauzen. Het is heel eenvoudig en bovendien is het veel lekkerder dan sauzen uit een potje of pakje. Op de een of andere manier is het er bij veel mensen ingesleten dat het zelf maken van sauzen moeilijk is en veel tijd kost. Dit is absoluut niet het geval. De meeste ingrediënten van deze saus heb je gewoon in huis en het kost je weinig moeite. Je zult merken dat je met een zelfgemaakte saus je gerecht écht naar een hoger niveau zal tillen.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 zalmfilets à 125 gr
  • 1 citroen
  • 1 kleine witte ui
  • 70 gr Parmezaanse kaas
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 ml kookroom
  • 30 gr roomboter
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • verse bieslook
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Dep de zalmfilets droog met een stukje keukenpapier. Besprenkel beide kanten met een snuf peper en zout.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en leg de zalm filets met de huidkant naar beneden in de pan. Bak aan beide kanten ongeveer 3 minuten totdat de zalm mooi gegaard is. Haal vervolgens uit de pan en hou even opzij.
  3. Snipper de ui en hak heel fijn.
  4. Verhit de boter in een pan en voeg hier de ui aan toe. Bak glazig. Voeg nu de kookroom, wijn, het knoflookpoeder, een flinke snuf peper en en zout en het sap van de citroen toe. Voeg ook een beetje rasp van de schil van de citroen toe. Mix goed en laat zachtjes inkoken. Proef de saus en voeg naar smaak nog extra smaakmakers toe.
  5. Hak de bieslook fijn en voeg samen met 3/4 van de Parmezaan toe. Roer goed door en zet het vuur laag. Voeg de zalm weer toe aan de pan en bak nog even mee.
  6. Serveer de zalmfilets met extra Parmezaan en verse bieslook.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Nog op zoek naar een lekker hoofdgerecht voor tijdens de feestdagen? Deze heerlijke zalm in wittewijnsaus met bieslook en citroen is binnen een kwartiertje klaar. Hij steelt de show bij elk kerstdiner, terwijl je er ontzettend weinig moeite voor hoeft te doen. Het bereiden van een wittewijnsaus is heel eenvoudig en je hebt er slechts een paar ingrediënten voor nodig. Dit gerecht gaat heel goed samen met bijvoorbeeld deze paarse wortelen uit de oven of deze hasselback pompoen met tijm, honing en roomkaas.

Zelf saus maken

Ik ben groot voorstander van het zelf bereiden van sauzen. Het is heel eenvoudig en bovendien is het veel lekkerder dan sauzen uit een potje of pakje. Op de een of andere manier is het er bij veel mensen ingesleten dat het zelf maken van sauzen moeilijk is en veel tijd kost. Dit is absoluut niet het geval. De meeste ingrediënten van deze saus heb je gewoon in huis en het kost je weinig moeite. Je zult merken dat je met een zelfgemaakte saus je gerecht écht naar een hoger niveau zal tillen.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 zalmfilets à 125 gr
  • 1 citroen
  • 1 kleine witte ui
  • 70 gr Parmezaanse kaas
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 ml kookroom
  • 30 gr roomboter
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • verse bieslook
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Dep de zalmfilets droog met een stukje keukenpapier. Besprenkel beide kanten met een snuf peper en zout.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en leg de zalm filets met de huidkant naar beneden in de pan. Bak aan beide kanten ongeveer 3 minuten totdat de zalm mooi gegaard is. Haal vervolgens uit de pan en hou even opzij.
  3. Snipper de ui en hak heel fijn.
  4. Verhit de boter in een pan en voeg hier de ui aan toe. Bak glazig. Voeg nu de kookroom, wijn, het knoflookpoeder, een flinke snuf peper en en zout en het sap van de citroen toe. Voeg ook een beetje rasp van de schil van de citroen toe. Mix goed en laat zachtjes inkoken. Proef de saus en voeg naar smaak nog extra smaakmakers toe.
  5. Hak de bieslook fijn en voeg samen met 3/4 van de Parmezaan toe. Roer goed door en zet het vuur laag. Voeg de zalm weer toe aan de pan en bak nog even mee.
  6. Serveer de zalmfilets met extra Parmezaan en verse bieslook.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept