We gooien er gewoon nog een lekker vegetarisch kerst bijgerecht in! Na de paarse wortel van gisteren is het nu tijd voor pompoen. Pompoen is mijn absolute lievelingsgroente in de winter en ik eet het dan ook meerdere keren per week. Je kunt pompoen overal in verwerken van rijst, tot aan pasta en salades. Maar pompoen op zichzelf is ook al een feestje! Door het mooie uiterlijk kun je hem prima inzetten als showstopper op tafel. Deze hasselback pompoen met roomkaas, honing en tijm is ontzettend eenvoudig om te maken. Zo hoef jij je geen uren uit te sloven om indruk te maken op jouw gasten. Makkelijk toch?

Vegetarische kerstgerechten

Ga jij voor een volledig vegetarisch kerstmenu? Dan heb ik meer tips voor je. Als voorgerecht raad ik je deze crostini met edamame, harissa en whipped feta aan en als hoofdgerecht kun je gaan voor de risotto met geroosterde pompoensaus en burrata. Heb je nog plek voor een toetje? Dan zou ik gaan voor deze passievrucht tiramisu.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4-6 personen):
  • 1 flespompoen
  • 100 gr Boursin (deze)
  • 3 takjes tijm
  • 2 el honing
  • olijfolie
  • peper en (zee)zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de flespompoen en schep de pitten en draden eruit. Leg de pompoen met de binnenkant naar beneden op een snijplank en snijd de pompoen aan de bovenkant van onder tot boven in. Snijd hem niet helemaal door.
  3. Besprenkel de pompoen rijkelijk met olijfolie, peper en zout en masseer dit goed in (ook aan de onderkant).
  4. Smeer de bovenkanten van de pompoenhelften met de Boursin en top af met wat verse tijm. Schuif voor 20-25 minuten in de oven totdat de pompoen goudbruin begint te kleuren en zacht is.
  5. Drizzle de honing over de pompoenhelften en garneer met extra tijm en een snufje zout en peper.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

We gooien er gewoon nog een lekker vegetarisch kerst bijgerecht in! Na de paarse wortel van gisteren is het nu tijd voor pompoen. Pompoen is mijn absolute lievelingsgroente in de winter en ik eet het dan ook meerdere keren per week. Je kunt pompoen overal in verwerken van rijst, tot aan pasta en salades. Maar pompoen op zichzelf is ook al een feestje! Door het mooie uiterlijk kun je hem prima inzetten als showstopper op tafel. Deze hasselback pompoen met roomkaas, honing en tijm is ontzettend eenvoudig om te maken. Zo hoef jij je geen uren uit te sloven om indruk te maken op jouw gasten. Makkelijk toch?

Vegetarische kerstgerechten

Ga jij voor een volledig vegetarisch kerstmenu? Dan heb ik meer tips voor je. Als voorgerecht raad ik je deze crostini met edamame, harissa en whipped feta aan en als hoofdgerecht kun je gaan voor de risotto met geroosterde pompoensaus en burrata. Heb je nog plek voor een toetje? Dan zou ik gaan voor deze passievrucht tiramisu.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4-6 pers.):
  • 1 flespompoen
  • 100 gr Boursin (deze)
  • 3 takjes tijm
  • 2 el honing
  • olijfolie
  • peper en (zee)zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de flespompoen en schep de pitten en draden eruit. Leg de pompoen met de binnenkant naar beneden op een snijplank en snijd de pompoen aan de bovenkant van onder tot boven in. Snijd hem niet helemaal door.
  3. Besprenkel de pompoen rijkelijk met olijfolie, peper en zout en masseer dit goed in (ook aan de onderkant).
  4. Smeer de bovenkanten van de pompoenhelften met de Boursin en top af met wat verse tijm. Schuif voor 20-25 minuten in de oven totdat de pompoen goudbruin begint te kleuren en zacht is.
  5. Drizzle de honing over de pompoenhelften en garneer met extra tijm en een snufje zout en peper.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept