Op zoek naar een lekker vegetarisch bijgerecht voor de kerstdagen? Dit makkelijk bijgerecht staat in slechts 25 minuten op tafel en is ook nog eens enorm budgetproof. Ik raad je aan om voor je kerstdiner lekker te gaan shoppen op de markt. Ik kocht daar een kilo paarse wortelen voor slechts 1 euro. Met wat kruiden, granaatappel en een yoghurtdressing ben je voor nog geen 4 euro klaar. Zo steel jij de show met kerstmis op een budgetproof manier.

Paarse wortel uit de oven

Deze paarse wortel uit de oven is heel eenvoudig om te maken. Ik kruidde de wortel met za’atar. Dit kruidenmengsel is bezig aan een enorme opmars en wint op groot terrein populariteit. Maar wat is za’atar eigenlijk? Za’atar is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Het hoofdingrediënt is oregano en er wordt onder andere sesamzaad en zout aan toegevoegd. Het is inmiddels verkrijgbaar bij bijna elke supermarkt of anders bij de toko (daar is het een stuk goedkoper!). Een aanrader om in huis te halen, want het is niet alleen lekker bij deze paarse wortel uit de oven. Je kunt het werkelijk overal bij gebruiken! Bijvoorbeeld bij deze stamppot!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (3-4 pers.):
  • 700 gr paarse wortel
  • 2 el za’atar (deze bijvoorbeeld)
  • 100 ml (plantaardige) yoghurt
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • granaatappelpitjes ter garnering
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse peterselie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de wortels met een dunschiller en leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, za’atar en een snuf peper en zout. Masseer goed in en schuif voor 20 minuten in de oven.
  3. Pers het sap uit de citroen en rasp de schil met een microplan of rasp. Pers het teentje knoflook uit. Doe in een kom met de yoghurt en een snuf peper en zout. Mix goed. Zet apart.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Serveer de wortel op een schaal en garneer met de peterselie, granaatappel en yoghurtdressing.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Op zoek naar een lekker vegetarisch bijgerecht voor de kerstdagen? Dit makkelijk bijgerecht staat in slechts 25 minuten op tafel en is ook nog eens enorm budgetproof. Ik raad je aan om voor je kerstdiner lekker te gaan shoppen op de markt. Ik kocht daar een kilo paarse wortelen voor slechts 1 euro. Met wat kruiden, granaatappel en een yoghurtdressing ben je voor nog geen 4 euro klaar. Zo steel jij de show met kerstmis op een budgetproof manier.

Paarse wortel uit de oven

Deze paarse wortel uit de oven is heel eenvoudig om te maken. Ik kruidde de wortel met za’atar. Dit kruidenmengsel is bezig aan een enorme opmars en wint op groot terrein populariteit. Maar wat is za’atar eigenlijk? Za’atar is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Het hoofdingrediënt is oregano en er wordt onder andere sesamzaad en zout aan toegevoegd. Het is inmiddels verkrijgbaar bij bijna elke supermarkt of anders bij de toko (daar is het een stuk goedkoper!). Een aanrader om in huis te halen, want het is niet alleen lekker bij deze paarse wortel uit de oven. Je kunt het werkelijk overal bij gebruiken! Bijvoorbeeld bij deze stamppot!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (3-4 pers.):
  • 700 gr paarse wortel
  • 2 el za’atar (deze bijvoorbeeld)
  • 100 ml (plantaardige) yoghurt
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • granaatappelpitjes ter garnering
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse peterselie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de wortels met een dunschiller en leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, za’atar en een snuf peper en zout. Masseer goed in en schuif voor 20 minuten in de oven.
  3. Pers het sap uit de citroen en rasp de schil met een microplan of rasp. Pers het teentje knoflook uit. Doe in een kom met de yoghurt en een snuf peper en zout. Mix goed. Zet apart.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Serveer de wortel op een schaal en garneer met de peterselie, granaatappel en yoghurtdressing.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept