Vandaag komt Sinterklaas aan in Nederland. Ondanks dat we het dit jaar op een andere manier moeten vieren, stond ik vanmorgen toch even stil bij de komst van de goedheiligman. In samenwerking met Silvo maakte ik deze kruidige kwarkpannenkoekjes. Als ik aan Sinterklaas denk, denk ik aan speculaas, kaneel en andere warme kruiden. Ik heb al deze smaken gecombineerd met mijn favoriete ontbijt: pancakes! Het resultaat was fantastisch! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25-30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (+/- 17 pannenkoekjes):
  • 250 gr kwark
  • 130 gr zelfrijzend bakmeel
  • 70 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 1 tl Silvo koek- en speculaaskruiden
  • 1/2 tl Silvo gemalen steranijs
  • 1/2 tl Silvo kruidnagel
WAT MOET JE DOEN:
  1. Meng de kwark met de eieren en de melk.
  2. Zeef in een andere kom het bakmeel en de bloem. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  3. Voeg nu het zout en de kruiden toe en roer opnieuw goed door.
  4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en maak 3 kleine hoopjes met beslag. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten ongeveer 2-3 minuten. Herhaal tot het beslag op is.
  5. Garneer je pannenkoekjes met kwark, pistachenootjes en rood fruit.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 17 pannenkoekjes):
  • 250 gr kwark
  • 130 gr zelfrijzend bakmeel
  • 70 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 1 tl Silvo koek- en speculaaskruiden
  • 1/2 tl Silvo gemalen steranijs
  • 1/2 tl Silvo kruidnagel
WAT MOET JE DOEN:
  1. Meng de kwark met de eieren en de melk.
  2. Zeef in een andere kom het bakmeel en de bloem. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  3. Voeg nu het zout en de kruiden toe en roer opnieuw goed door.
  4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en maak 3 kleine hoopjes met beslag. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten ongeveer 2-3 minuten. Herhaal tot het beslag op is.
  5. Garneer je pannenkoekjes met kwark, pistachenootjes en rood fruit.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de tag @easyculi!

Deel het recept