Overnight oats zijn een razendpopulair ontbijt en deze overnight oats met aardbei en schuddebuikjes is een van mijn favorieten. We beginnen bij het begin. Wat is overnight oats eigenlijk? Overnight oats zijn een eenvoudig en voedzaam ontbijt dat bestaat uit havermout die ’s nachts wordt geweekt in melk of een andere vloeistof, zoals yoghurt of amandelmelk. Het wordt vaak geserveerd met toegevoegde ingrediënten zoals fruit, noten, zaden of zoetstoffen zoals honing of ahornsiroop. Dit ontbijt wordt niet gekookt, waardoor de textuur zacht en romig wordt. En je hoeft er dus eigenlijk helemaal niets voor te doen. Alleen alles bij elkaar gooien en het in de koelkast zetten.

De oorsprong van overnight oats is niet helemaal duidelijk, maar het concept van het weken van granen in vloeistof dateert waarschijnlijk van lang geleden. Het kan zijn ontstaan uit tradities van het weken van granen in water of melk om ze zachter te maken en hun voedingsstoffen beter verteerbaar te maken. Het moderne concept van overnight oats is echter gegroeid in populariteit als onderdeel van de gezondheids- en wellnessbeweging, waarbij mensen op zoek zijn naar gemakkelijke, gezonde ontbijtopties die goed passen in een drukke levensstijl. Overnight oats kun je de avond van tevoren al bereiden en zo heb je in de ochtend meteen een gezond en voedzaam ontbijt to go of om bijvoorbeeld op kantoor of school te eten.

Het voordeel van overnight oats is dat het een snelle en handige manier biedt om een voedzaam ontbijt te bereiden zonder veel tijd te besteden aan koken. Bovendien zijn de variatiemogelijkheden eindeloos, waardoor mensen hun creativiteit kunnen uiten door verschillende combinaties van smaken en ingrediënten uit te proberen. Dit heeft bijgedragen aan de populariteit van overnight oats als een veelzijdig en aanpasbaar ontbijt voor mensen van alle leeftijden en dieetvoorkeuren. Deze overnight oats met aardbei en schuddebuikjes is een van mijn favorieten.

Overnight oats met aardbei en schuddebuikjes

Deze overnight oats met aardbei en schuddebuikjes is heel makkelijk om te maken. De basis van de overnight oats bestaat uit havermout, chiazaad, kaneel en amandelmelk en daar voeg je vervolgens aardbei en schuddebuikjes aan toe. Wil je meer inspiratie voor overnight oats? Probeer dan eens deze appeltaart overnight oats met pindakaas of deze Twix overnight oats.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten (+ minimaal 4 uur koelkast)

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 80 gr havermout
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 el chiazaad
  • 100 gr (aardbeien)yoghurt
  • 1 tl kaneel
  • 5 aardbeien
  • 1 el schuddebuikjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Mix de havermout met de melk, chiazaad en kaneel. Zet een nachtje (of minimaal 4 uur) in de koelkast. Is hij de volgende ochtend iets te droog? Roer hem dan los met een beetje extra melk tot de gewenste substantie.
  2. Snijd de aardbeien in blokjes. Garneer de overnight oats met de Griekse yoghurt, aardbeien en schuddebuikjes.
  3. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept