Dat je met havermout alle kanten op kan, wisten we eigenlijk al. Op werkdagen eet ik het liefst overnight oats. Die maak ik dan de avond van tevoren en neem ik dan mee naar kantoor. Dan kan ik lekker rustig op het werk ontbijten. Super makkelijk en bovenal super lekker. Deze vegan Twix overnight oats hebben alles wat een gewone Twix ook heeft: een krokantje koekje, zachte karamel en een laagje chocolade. Deze overnight oats zijn echter hartstikke voedzaam, gezond en fantastisch lekker. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Meer overnight oats

Op zoek naar meer gezonde overnight oats recepten? Wat dacht je van deze overnight oats met aardbeien en kwark of deze stroopwafel oats met banaan? Of, passend in het straatje van de Twix: deze Milky Way overnight oats!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + nachtje koelkast

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr havermout
  • 1 el chiazaad
  • 120 ml amandelmelk
  • 3 el yoghurt
  • paar drupjes vanille essence
  • 1 el pindakaas
  • 1-2 el agavesiroop
  • 1 blokje pure chocolade
  • 1 Maria koekje
  • zeezout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Mix de havermout samen met het chiazaad, de yoghurt, de amandelmelk en de vanille essence. Zet 5 minuten in de koelkast.
  2. Ondertussen maak je de ‘karamel’ door de pindakaas te mengen met de agavesiroop. Zet apart. Smelt ook de chocolade in de magnetron of au bain marie.
  3. Doe het havermoutmengsel in een afsluitbaar potje. Verkruimel het Mariakoekje boven de havermout. Schep de karamel erop en verdeel evenredig. Vervolgens schep je de gesmolten chocolade bovenop de karamel. Verdeel ook weer evenredig. Top af met wat koekkruim en zeezout.
  4. Sluit het potje af met een deksel (of folie) en zet een nachtje (minimaal 3 uur) in de koelkast.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr havermout
  • 1 el chiazaad
  • 120 ml amandelmelk
  • 3 el yoghurt
  • paar drupjes vanille essence
  • 1 el pindakaas
  • 1-2 el agavesiroop
  • 1 blokje pure chocolade
  • 1 Maria koekje
  • zeezout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Mix de havermout samen met het chiazaad, de yoghurt, de amandelmelk en de vanille essence. Zet 5 minuten in de koelkast.
  2. Ondertussen maak je de ‘karamel’ door de pindakaas te mengen met de agavesiroop. Zet apart. Smelt ook de chocolade in de magnetron of au bain marie.
  3. Doe het havermoutmengsel in een afsluitbaar potje. Verkruimel het Mariakoekje boven de havermout. Schep de karamel erop en verdeel evenredig. Vervolgens schep je de gesmolten chocolade bovenop de karamel. Verdeel ook weer evenredig. Top af met wat koekkruim en zeezout.
  4. Sluit het potje af met een deksel (of folie) en zet een nachtje (minimaal 3 uur) in de koelkast.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept