Op zoek naar een gezond ontbijt om mee te nemen? Overnight oats eet ik bijna elke dag van de week. Ik vind het onwijs handig om mee te nemen naar het werk of voor onderweg. Ik heb in de ochtend geen tijd of zin om ontbijt te maken, dus dan is dit dé uitkomst! Je kunt eindeloos variëren, de basis is eigenlijk altijd hetzelfde. Deze keer ging ik voor overnight oats met aardbeien en chiazaad. Voedzaam, vullend en hartstikke lekker. Liever een iets zoetere variant? Probeer dan deze overnight oats met banaan en stroopwafel!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + nachtje koelkast

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 40 gr havermout
  • 2 el chiazaad
  • 1 el lijnzaad
  • 160 ml (plantaardige) melk > ik gebruik ongezoete amandelmelk
  • 150 gr (plantaardige) kwark
  • 100 gr aardbeien (vers of bevroren)
  • optioneel: munt ter garnering
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de havermout samen met het lijnzaad en chiazaad in een afsluitbare pot. Voeg de melk toe en draai de deksel erop. Schud 10 seconden goed en zet een nachtje in de koelkast. Hou je van een wat zoeter ontbijt? Voeg dan eventueel nog wat honing toe. Ik doe dat niet, want ik vind hem al zoet genoeg met de aardbeien die er straks bij komen!
  2. Ontdooi de aardbeien. Hou er twee achter en prak de rest met een vork. Mix met de kwark.
  3. Verdeel de overnight oats en kwark in laagjes in een glas en garneer verder met de aardbeien en munt.
  4. Geniet van je overnight oats met aardbeien en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Op zoek naar een gezond ontbijt om mee te nemen?  Overnight oats eet ik bijna elke dag van de week. Ik vind het onwijs handig om mee te nemen naar het werk of voor onderweg. Ik heb in de ochtend geen tijd of zin om ontbijt te maken, dus dan is dit dé uitkomst! Je kunt eindeloos variëren, de basis is eigenlijk altijd hetzelfde. Deze keer ging ik voor overnight oats met aardbeien en chiazaad. Voedzaam, vullend en hartstikke lekker. Liever een iets zoetere variant? Probeer dan deze overnight oats met banaan en stroopwafel!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + nachtje koelkast

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 40 gr havermout
  • 2 el chiazaad
  • 1 el lijnzaad
  • 160 ml (plantaardige) melk > ik gebruik ongezoete amandelmelk
  • 150 gr (plantaardige) kwark
  • 100 gr aardbeien (vers of bevroren)
  • optioneel: munt ter garnering
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de havermout samen met het lijnzaad en chiazaad in een afsluitbare pot. Voeg de melk toe en draai de deksel erop. Schud 10 seconden goed en zet een nachtje in de koelkast. Hou je van een wat zoeter ontbijt? Voeg dan eventueel nog wat honing toe. Ik doe dat niet, want ik vind hem al zoet genoeg met de aardbeien die er straks bij komen!
  2. Ontdooi de aardbeien. Hou er twee achter en prak de rest met een vork. Mix met de kwark.
  3. Verdeel de overnight oats en kwark in laagjes in een glas en garneer verder met de aardbeien en munt.
  4. Geniet van je overnight oats met aardbeien en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept