Als je mij al langer kent, weet je dat ik echt verslaafd ben aan havermout! Ik eet het op alle verschillende manieren, waaronder in deze appeltaart overnight oats met pindakaas. Wat zijn overnight oats nou eigenlijk? Het houdt kortgezegd in dat je havermout een nachtje in de koeling laat ‘weken’ in melk, waardoor je de volgende ochtend de substantie van havermoutpap hebt. Bij havermoutpap kook je de havermoutvlokken met melk in een paar minuten tot pap, maar als je het een nachtje laat staan krijg je dus ongeveer hetzelfde. Alleen is het dan dus koud. Havermout en melk vormen de basis voor de overnight oats, maar daar voeg je natuurlijk nog lekkere kruiden, specerijen of andere ingrediënten aan toe. Ik ging bijvoorbeeld bij deze appeltaart overnight oats met pindakaas voor kaneel en chiazaad. De volgende ochtend top ik dan af met stukjes appel, rozijnen en de pindakaas. Zo heb ik een heerlijk voedzaam ontbijtje voor thuis of om mee te nemen!

Meer overnight oats

Ben je op zoek naar meer overnight oats recepten? Deze Twix overnight oats zijn ook verrassend lekker met een laagje karamel, koek én pure chocolade. Of wat dacht je van deze overnight oats met aardbeien en kwark? Fris, fruitig en heel voedzaam! Toch liever iets zoeter? Ga dan voor deze stroopwafel overnight oats met banaan. Lekker zoet en vullend! Genoeg overnight oats inspiratie voor elke dag van de week!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + min. 4 uur koelkast

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr havermout
  • 1 el chiazaad
  • 160 ml melk naar keuze (ik gebruik deze ongezoete amandelmelk)
  • 2 tl kaneel
  • 1 kleine appel
  • 1 el rozijnen
  • 1 el 100% pindakaas
  • optioneel: 1 tl honing of agavesiroop
WAT MOET JE DOEN:
  1. Mix de havermout samen met het chiazaad, de amandelmelk en 1 tl kaneel. Ik doe dit meestal in een afsluitbare pot of bak en schud het vervolgens goed. Zet voor een nachtje (of minimaal 4 uur) in de koelkast.
  2. Snijd de appel in blokjes en mix met 1 tl kaneel en de rozijnen. Hier kun je eventueel nog honing/agavesiroop aan toevoegen als je het wat zoeter wil hebben. Je kunt er ook voor kiezen om deze appelmix even aan te bakken in de pan, maar je kunt het ook koud op de overnight oats doen. Dit is allebei lekker!
  3. Top af met een eetlepel pindakaas.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept