Mexicaans eten vind ik echt mega lekker. Taco’s en burrito’s met veel guacamole, salsa en kaaaas. Jammer genoeg zijn deze gerechten vaak erg machtig en ook niet de meest gezonde keuze. Gelukkig heb ik daar de oplossing voor gevonden met deze heerlijke Mexicaanse ovenschotel. Hij zit (ja, wederom) tjokvol groenten en staat binnen 20 minuten op tafel. In principe gooi je eerst alles in één pan, dan doe je het in een ovenschaal, even kort in de oven en klaar is kees. Honger? Lees snel verder voor het recept!
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 3 paprika’s
- 2 courgettes
- 1 blik mais
- 1 blik kidneybonen
- bakje cherrytomaten
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 500 gr runder- of kipgehakt (of laat weg dan issie vega)
- 1 blik tomatenblokjes
- zakje fajitakruiden (of maak zelf een kruidenmix met 1 el chilipoeder, 1 el paprikapoeder, 1 el komijnpoeder en wat peper en zout)
- handje geraspte kaas
- peper en zout
- olijfolie
Optionele bijgerechten: - Avocado
- IJsbergsla
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Snijd de knoflook en sjalot fijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en sjalot.
- Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de paprika en courgette in blokjes en voeg toe zodra het gehakt gaar is. Laat de kidneybonen en mais uitlekken en voeg ook toe.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.
- Voeg nu de fajitakruiden toe en laat vijf minuten pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze op het mengsel met de binnenkant naar boven.
- Strooi wat geraspte kaas over de ovenschotel en eindig met een flinke snuf peper.
- Doe de ovenschotel ongeveer 10 minuten in de oven.
- Serveer eventueel met guacamole en ijsbergsla.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!
Geef een reactie