Na het succes van de vorige noodlebowl, gooien we er gewoon nog eentje in: noodles met krokante kip, bimi en ananas. Dat klinkt als een bijzondere combinatie, maar het is echt heel lekker. Ik maak in dit gerecht zelf gebruik van een vegetarische krokante kip burger, maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor the real deal gaan. Of er zelf eentje paneren als je het helemaal gek wil maken. Your zelf bepils zullen we maar zeggen. Ik kies zelf altijd voor udon noodles. Die zijn niet alleen fucking lekker, maar ook nog eens binnen 1 minuut klaar én alle sauzen blijven er echt perfect aan kleven.

Udon noodles zijn een soort dikke, chewy noedels die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Japan. Ze worden gemaakt van tarwebloem, water en zout en hebben een gladde, dikke en zachte textuur. Udon noodels zijn breder en dikker dan bijvoorbeeld soba noodels of ramen noodels. Ik hou zelf heel erg van chewy, daarom zijn deze voor mij perfect.

De naam “udon” komt van het Japanse woord “うどん” dat verwijst naar deze noodelsoort. Ze zijn een populair gerecht in de Japanse keuken en worden vaak geserveerd in soepen of roerbakgerechten. Een van de bekendste gerechten is “Kake Udon”, waarbij de noodels worden geserveerd in een warme bouillon op basis van dashi (een soort Japanse bouillon) en sojasaus, vaak gegarneerd met lente-uitjes, tempura of kamaboko (viskoekjes).

Udon noodels zijn ook buiten Japan populair geworden en worden in veel Aziatische restaurants over de hele wereld geserveerd. Ze zijn veelzijdig en kunnen worden gecombineerd met verschillende ingrediënten en sauzen, waardoor ze een smakelijke en makkelijke maaltijd vormen.

Noodles met krokante kip, bimi en ananas

Met noodles kan het eigenlijk nooit fout gaan. Voeg er een stukje vis, vlees of vleesvervanger, wat groenten een een lekkere saus aan toe en je hebt een fantastisch gerecht. Eerder maakte ik deze noodlebowl met kipgehakt en broccoli en deze noodlebowl met sticky aubergine en gyoza. Allemaal ontzettend veelzijdig, smaakvol en lekker. Al deze bowls staan binnen 20 minuten op tafel en je gaat er gegarandeerd van genieten. Eet smakelijk!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 400 gr verse udon noodles
  • 2 (vega of normale) krokante kip burgers
  • 400 gr bimi
  • 150 gr verse ananas
  • 2 stengels bosui
  •  4 el sojasaus
  • 2 el hoisin
  • 2 el ketjap
  • 1 tl knoflookpoeder
  • sesamzaadjes
  • olijfolie
  • peper
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook, maar wacht nog even met het toevoegen van de udon noodles (mits ze binnen een minuut klaar zijn).
  2. Maak de bimi schoon en snijd de ananas in blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de krokante kip burgers aan beide kanten goudbruin.
  3. Verhit wat olijfolie in een tweede pan en bak hierin de bimi met een snuf peper en zout. Voeg daarna de sojasaus, hoisin, ketjap en het knoflookpoeder toe en mix. Kook nu de noodles in 1 minuut gaar. Haal ze uit het water en voeg ze toe aan de bimi samen met de ananas. Roer goed door zodat de saus aan de udon noodles blijft kleven.
  4. Hak de bosui in ringen en snijd de krokante kip burgers in stukken. Verdeel de noodles over de borden en serveer met de krokante burgers en bosui. Garneer met sesamzaadjes en eventueel wat zwarte peper.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept