Ik ben echt al jaaaaren fan van De Jeugd van Tegenwoordig. Samen met een vriendin gaan we elk jaar naar de bekende Nijmeegse concertzaal Doornroosje om ze daar te bewonderen en kei hard mee te zingen. Je kunt daarom ook begrijpen hoe blij ik werd van het feit dat Vjeze Fur (Freddy Tratlehner) kookvideo’s begon te posten op zijn Instagram. Hij heeft ook een fantastisch (en hilarisch) kookboek uitgebracht en die heb ik natuurlijk ook al in mijn bezit. Ik heb al verschillende recepten uitgeprobeerd, maar de paddestoeljenrisotto (ja zo heet hij echt) was echt mijn favoriet. Met een dikke lading aan, zoals Freddy het noemt, paramagiano, is dit gerecht echt fantastisch. Deze risotto is dan ook geïnspireerd op die van hem, alleen gebruik ik net wat andere ingrediënten. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

45 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 450 gr risottorijst
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 2 liter water
  • 300 gr oesterzwammen
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 300 gr tuinerwten
  • 60 gr Parmezaanse kaas
  • 3 sjalotten
  • 1 buisje saffraan
  • olijfolie
  • 1 glas (droge) witte wijn
  • 20 gr boter
  • peper
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng 2 liter water aan de kook en verkruimel hierin de bouillonblokjes. Doe ook de saffraan erbij en roer goed door. Dit is de bouillon voor straks.
  2. Snijd de kastanjechampignons en oesterzwammen fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie en een flinke snuf peper en zout een minuut of 4 aan in een koekenpan.
  3. Snijd ondertussen de sjalotten fijn.
  4. Haal de paddenstoelen uit de pan en zet ze even apart op een bordje. Je hebt ze later pas weer nodig.
  5. Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de sjalotten een paar minuten. Voeg vervolgens de risottorijst en de boter en roer goed door. Voeg na 5 minuten de wijn toe en bak nog 2 minuten mee.
  6. Schep nu met een soeplepel bouillon bij de risotto en roer een keer door. Steeds als de risotto het vocht van de bouillon op heeft genomen, doe je er een nieuwe schep bouillon bij. Dit doe je net zolang tot de risotto gaar is. Roer af en toe.
  7. Als de risotto gaar is voeg je de champignons, tuinerwten en 50 gr Parmezaan toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met wat peper.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 450 gr risottorijst
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 2 liter water
  • 300 gr oesterzwammen
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 300 gr tuinerwten
  • 60 gr Parmezaanse kaas
  • 3 sjalotten
  • 1 buisje saffraan
  • olijfolie
  • 1 glas (droge) witte wijn
  • 20 gr boter
  • peper
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng 2 liter water aan de kook en verkruimel hierin de bouillonblokjes. Doe ook de saffraan erbij en roer goed door. Dit is de bouillon voor straks.
  2. Snijd de kastanjechampignons en oesterzwammen fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie en een flinke snuf peper en zout een minuut of 4 aan in een koekenpan.
  3. Snijd ondertussen de sjalotten fijn.
  4. Haal de paddenstoelen uit de pan en zet ze even apart op een bordje. Je hebt ze later pas weer nodig.
  5. Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de sjalotten een paar minuten. Voeg vervolgens de risottorijst en de boter en roer goed door. Voeg na 5 minuten de wijn toe en bak nog 2 minuten mee.
  6. Schep nu met een soeplepel bouillon bij de risotto en roer een keer door. Steeds als de risotto het vocht van de bouillon op heeft genomen, doe je er een nieuwe schep bouillon bij. Dit doe je net zolang tot de risotto gaar is. Roer af en toe.
  7. Als de risotto gaar is voeg je de champignons, tuinerwten en 50 gr Parmezaan toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met wat peper.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept