Pasta met gebakken prei en feta: een match made in heaven. Soms zijn de beste smaakcombinaties spontaan en moeiteloos, zonder ingewikkelde recepten of culinaire hoogstandjes. Een van die heerlijke, eenvoudige combinaties die altijd lijkt te werken, is die van feta en prei. Maar waarom gaan deze twee ingrediënten zo goed samen?

Feta, dee zachte, zoute en licht kruimelige kaas, vormt een perfect contrast met de milde, aardse smaak van prei. De frisheid van feta versterkt de subtiele zoetheid van prei, terwijl het zoutgehalte een uitgebalanceerde smaak biedt die je smaakpapillen doet zingen.

Het beste van alles is dat deze combinatie niet veel voorbereiding vereist. Je kunt gewoon wat feta over gestoomde, gegrilde of gebakken prei strooien, et voilà: een verrukkelijke en snelle lekkernij is geboren.

Dus, of je nu een snel bijgerecht nodig hebt of gewoon zin hebt in iets lekkers: onthoud dan het heerlijke duo van feta en prei. Het is een combinatie die altijd indruk maakt, waaronder in deze heerlijke pasta met gebakken prei en feta.

Pasta met gebakken prei en feta

Deze pasta met gebakken prei en feta is er eentje die in nog geen kwartier op tafel staat. Er komt bijna geen snijwerk aan te pas, alleen de prei moet je even in stukken snijden. Kook de pasta en verbrokkel de feta, meer hoef je niet te doen. Je kunt de prei grillen in een grillpan, maar je kan hem ook gewoon bakken in een pan met een laagje olijfolie. Allebei overheerlijk! Je serveert de pasta in een saus van feta en verse kruiden. Overheerlijk en smaakvol. Ik weet zeker dat je hiervan gaat smullen!

Ben je op zoek naar meer heerlijke pasta’s? Wat dacht je van deze romige ratatouille pasta of deze pasta met courgette en burrata. Allebei lekker vega en binnen twintig minuten op tafel!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr spaghetti
  • 2 preien
  • 75 gr feta + extra ter garnering
  • 1 tl knoflookpoeder
  • verse basilicum
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  2. Maak de preien schoon en snijd in 3 stukken. Halveer de drie stukken over de lengte. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de preien met wat peper en zout aan beide kanten goudbruin. Haal vervolgens even uit de pan en houd apart.
  3. Doe de feta samen met een handje basilicum, handje peterselie, het knoflookpoeder en wat peper en zout in de blender. Voeg de helft van het kookvocht toe en blend tot een gladde saus.
  4. Doe de spaghetti en de fetasaus in de pan waarin je de prei hebt gebakken en voeg wat kookvocht toe. Mix goed. Verwarm de stukken prei nog even mee in de pan.
  5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met extra peterselie, basilicum, feta en wat peper.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept