Burrata is toch wel dé ontdekking van 2021 geweest voor mij. Het is ZO lekker. De romige smaak tilt echt ieder gerecht naar een hoger niveau en bovendien geeft het een lekker culi tintje aan je gerecht. Deze keer maakte ik een paste met rode pesto en gehakt. Super lekker, eenvoudig en een echte showstopper bij een avondje eten met vrienden of familie! Ga jij hem maken? Je kunt ook vegetarisch gehakt gebruiken voor een vega variant!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):

Voor de pasta

  • 200 gr pasta
  • 250 gr gehakt naar keuze (runder/half om half etc.)
  • 1 sjalot
  • 1 bol burrata
  • handje cherrytomaten
  • paar blaadjes basilicum
  • optioneel: chiliflakes

Voor de pesto

  • 100 gr zongedroogde tomaat
  • 3 el olijfolie (of de olie van de zongedroogde tomaten)
  • 1 teentje knoflook
  • 15 blaadjes basilicum
  • 15 gr Parmezaanse kaas
  • flinke snuf peper en flinke snuf zout
  • 50 ml water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten!
  2. Snipper de sjalot en doe samen met een eetlepel olijfolie in een pan. Bak tot de sjalot glazig is geworden. Voeg dan het gehakt toe en bak rul.
  3. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de pesto in een blender en blend tot een grove pesto. Liever wat gladder? Blend langer en voeg eventueel wat extra water toe.
  4. Giet de pasta af en voeg samen met de pesto en cherrytomaten toe aan de pasta. Schep goed door en breng op smaak met peper en zout. Voeg het kookvocht toe en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Schep de pasta op de borden. Snijd de burrata doormidden en verdeel de kaas over de borden. Top af met wat chiliflakes en basilicumblaadjes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Burrata is toch wel dé ontdekking van 2021 geweest voor mij. Het is ZO lekker. De romige smaak tilt echt ieder gerecht naar een hoger niveau en bovendien geeft het een lekker culi tintje aan je gerecht. Deze keer maakte ik een paste met rode pesto en gehakt. Super lekker, eenvoudig en een echte showstopper bij een avondje eten met vrienden of familie! Ga jij hem maken? Je kunt ook vegetarisch gehakt gebruiken voor een vega variant!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):

Voor de pasta

  • 200 gr pasta
  • 250 gr gehakt naar keuze (runder/half om half etc.)
  • 1 sjalot
  • 1 bol burrata
  • handje cherrytomaten
  • paar blaadjes basilicum
  • optioneel: chiliflakes

Voor de pesto

  • 100 gr zongedroogde tomaat
  • 3 el olijfolie (of de olie van de zongedroogde tomaten)
  • 1 teentje knoflook
  • 15 blaadjes basilicum
  • 15 gr Parmezaanse kaas
  • flinke snuf peper en flinke snuf zout
  • 50 ml water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten!
  2. Snipper de sjalot en doe samen met een eetlepel olijfolie in een pan. Bak tot de sjalot glazig is geworden. Voeg dan het gehakt toe en bak rul.
  3. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de pesto in een blender en blend tot een grove pesto. Liever wat gladder? Blend langer en voeg eventueel wat extra water toe.
  4. Giet de pasta af en voeg samen met de pesto en cherrytomaten toe aan de pasta. Schep goed door en breng op smaak met peper en zout. Voeg het kookvocht toe en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Schep de pasta op de borden. Snijd de burrata doormidden en verdeel de kaas over de borden. Top af met wat chiliflakes en basilicumblaadjes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept