Voor veel mensen was het vandaag weer back to reality. De vakantie is vandaag écht voorbij, dus grote kans dat jij je dag vandaag hebt doorgebracht in de schoolbanken of op kantoor. Nu we weer lange dagen maken, is het fijn als je ’s avonds geen uren in de keuken hoeft te staan voor een lekkere maaltijd. Deze pasta met geroosterde paprikasaus is echt super chill en makkelijk om te maken. Als je hem af laat koelen is ie ook geschikt als dip voor bijvoorbeeld nacho’s of gesneden groenten. Wil je weten hoe je deze pasta maakt? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 500 gr pasta
  • 300 gr rundergehakt
  • 5 paprika’s (3 rode en 2 gele)
  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • handje basilicum
  • 300 ml gezeefde tomaten
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer 2 rode en 1 gele paprika en verwijder de zaadlijsten. Besprenkel ze met wat olijfolie, zout en peper en leg ze met de binnenkant naar beneden op de bakplaat. Rooster ze 20 minuten in de oven.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd de sjalot en knoflook fijn en leg even apart.
  5. Snijd ook de courgette en overgebleven paprika’s in blokjes en halveer de cherrytomaten.
  6. Haal na 20 minuten de geroosterde paprika’s uit de oven en bak ze samen met de knoflook en sjalot 5 minuten in een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  7. Stop de geroosterde paprika’s in een blender samen met 200 ml gezeefde tomaten en een handje basilicum. Blend tot je een gladde saus krijgt. Zet de saus even apart.
  8. Verwarm een scheutje olie in een grote wok- of bakpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg hier vervolgens de blokjes courgette en paprika aan toe en roer goed door.
  9. Giet de pasta af en voeg toe aan het gehaktmengsel.
  10. Voeg de saus toe aan de pasta en roer goed door.
  11. Schep de pasta op de borden en garneer eventueel met wat cherrytomaten.
  12. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 500 gr pasta
  • 300 gr rundergehakt
  • 5 paprika’s (3 rode en 2 gele)
  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • handje basilicum
  • 300 ml gezeefde tomaten
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer 2 rode en 1 gele paprika en verwijder de zaadlijsten. Besprenkel ze met wat olijfolie, zout en peper en leg ze met de binnenkant naar beneden op de bakplaat. Rooster ze 20 minuten in de oven.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd de sjalot en knoflook fijn en leg even apart.
  5. Snijd ook de courgette en overgebleven paprika’s in blokjes en halveer de cherrytomaten.
  6. Haal na 20 minuten de geroosterde paprika’s uit de oven en bak ze samen met de knoflook en sjalot 5 minuten in een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  7. Stop de geroosterde paprika’s in een blender samen met 200 ml gezeefde tomaten en een handje basilicum. Blend tot je een gladde saus krijgt. Zet de saus even apart.
  8. Verwarm een scheutje olie in een grote wok- of bakpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg hier vervolgens de blokjes courgette en paprika aan toe en roer goed door.
  9. Giet de pasta af en voeg toe aan het gehaktmengsel.
  10. Voeg de saus toe aan de pasta en roer goed door.
  11. Schep de pasta op de borden en garneer eventueel met wat cherrytomaten.
  12. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept