Wat is nou het meest typische studentengerecht ooit? Pasta pesto natuurlijk. Ik at dit zeker twee keer per week net zoals elke andere student in Nederland, denk ik. De combinatie kip, pesto en pasta is dan ook fantastisch. Wist je dat je ook heel makkelijk zelf pesto kunt maken? In dit recept maak ik pesto van rucola. Heb je daar nu geen tijd voor of geen zin in, dan is een potje pesto van supermarkt natuurlijk ook prima. Maar eerlijk is eerlijk, na het proeven van deze rucolapesto wil je niet meer anders! Hieronder vind je het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):

Voor de pasta

  • 1 pak pasta
  • 500 gr kipfilet in blokjes
  • 3 paprika’s
  • 2 courgettes
  • bakje cherrytomaten
  • pijnboompitjesVoor de rucolapesto 
  • 50 gr pijnboompitten
  • 125 gr rucola
  • handje Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 7 blaadjes basilicum
  • flinke snuf peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snijd de kipfilet, paprika en courgette in blokjes en halveer de cherrytomaten.
  3. In een grote pan bak je de kipfilet in een scheutje olijfolie gaar. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak even mee.
  4. Ondertussen maak je de pesto. Stop alle ingrediënten in een blender en mix tot er een gladde pesto ontstaat. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Je kunt de pesto zo grof maken als je zelf wil. Hou je liever van een smeuïge pesto, voeg dan extra olijfolie toe.
  5. Giet de pasta af en voeg toe aan de kipfilet en groenten. Voeg ook de cherrytomaatjes toe.
  6. Voeg nu de pesto toe aan de pasta en roer goed door.
  7. Serveer de pasta pesto met extra rucola en eventueel pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.
  8. Eet smakelijk er vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):

Voor de pasta

  • 1 pak pasta
  • 500 gr kipfilet in blokjes
  • 3 paprika’s
  • 2 courgettes
  • bakje cherrytomaten
  • pijnboompitjesVoor de rucolapesto 
  • 50 gr pijnboompitten
  • 125 gr rucola
  • handje Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 7 blaadjes basilicum
  • flinke snuf peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snijd de kipfilet, paprika en courgette in blokjes en halveer de cherrytomaten.
  3. In een grote pan bak je de kipfilet in een scheutje olijfolie gaar. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak even mee.
  4. Ondertussen maak je de pesto. Stop alle ingrediënten in een blender en mix tot er een gladde pesto ontstaat. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Je kunt de pesto zo grof maken als je zelf wil. Hou je liever van een smeuïge pesto, voeg dan extra olijfolie toe.
  5. Giet de pasta af en voeg toe aan de kipfilet en groenten. Voeg ook de cherrytomaatjes toe.
  6. Voeg nu de pesto toe aan de pasta en roer goed door.
  7. Serveer de pasta pesto met extra rucola en eventueel pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.
  8. Eet smakelijk er vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept