Picadillo is een gerecht uit de Latijns-Amerikaanse en Filipijnse keuken. Ik heb het leren kennen dankzij een paar Filipijnse collega’s bij mijn oude werk. Terwijl altijd met bammetjes aan kwam zetten, namen zij de meest overheerlijke maaltijden mee en dat deelden ze ook aan iedereen uit. Deze picadillo was een van die gerechten. Het wordt gemaakt van gehakt met groenten en een kruidenmix. Die van hen was echt heeeel spicy, dus deze is wat milder. Hij heeft wel nog steeds ontzettend veel smaak en daarnaast is het een makkelijk gerecht om te bereiden. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 400 gram rijst
- 1 ui en 1 sjalot
- 300 gr gehakt
- 2 paprika’s
- 2 courgettes
- 300 gr wortelen
- 400 gr passata (gezeefde tomaten)
- 3 el picadillokruiden
- optioneel: handje rozijnen
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de sjalot en ui fijn. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en bak hierin de sjalot en ui kort aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul.
- Snijd ondertussen de paprika en courgettes in blokjes en de wortel in schijfjes.
- Als het gehakt rul is, voeg je eerst de wortel toe. Bak 5 minuten mee en voeg vervolgens de courgette en paprika toe. Bak ook weer 5 minuten.
- Voeg nu de tomatenpassata en picadillokruiden toe en meng het geheel goed door elkaar. Laat nog een minuut of 5-10 sudderen.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg optioneel een handje rozijnen toe.
- Serveer de picadillo met de rijst.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 400 gram rijst
- 1 ui en 1 sjalot
- 300 gr gehakt
- 2 paprika’s
- 2 courgettes
- 300 gr wortelen
- 400 gr passata (gezeefde tomaten)
- 3 el picadillokruiden
- optioneel: handje rozijnen
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de sjalot en ui fijn. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en bak hierin de sjalot en ui kort aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul.
- Snijd ondertussen de paprika en courgettes in blokjes en de wortel in schijfjes.
- Als het gehakt rul is, voeg je eerst de wortel toe. Bak 5 minuten mee en voeg vervolgens de courgette en paprika toe. Bak ook weer 5 minuten.
- Voeg nu de tomatenpassata en picadillokruiden toe en meng het geheel goed door elkaar. Laat nog een minuut of 5-10 sudderen.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg optioneel een handje rozijnen toe.
- Serveer de picadillo met de rijst.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie