Het is vandaag 21 graden, maar dat weerhoudt mij er helemaal niet van om een stoof met een winters tintje online te zetten. Ik deed deze maand voor het eerst mee met de #swiepswoepswap van @mandyandmore en ik werd gekoppeld aan Suus van suus_laundryfood. Zij heeft ontzettend veel lekkere gerechten op haar website en Instagram staan. Eerder maakte ik haar groene risotto en die viel zo goed in de smaak dat ik hem regelmatig nog wel eens maak. Ik wilde al lange tijd eens een stoofpotje maken, maar het probleem is dat ik niet echt dol ben op ‘echt’ vlees. Ja, beetje vreemde term maar zo noem ik het zelf altijd. Ik lust eigenlijk alleen kip en gehakt en al het andere vlees, zoals varkens- of rundvlees vind ik niet erg top. Toen ik dus deze pindastoof van kip tegenkwam op Suus haar website ging er echt een wereld voor me open: ik kan gewoon stoof maken met kip, dûh!
Ik kan je vertellen dat het écht een fantastisch gerecht is. Het enige punt is dat je er wel een paar uurtjes voor uit moet trekken, maar daar heb je nu toch aaaalle tijd voor! Ik heb het originele recept van Suus gebruikt en daar sperziebonen aan toegevoegd. Benieuwd geworden? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

4 uur

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 8 kippendijen
  • rijst
  • 600 gr sperziebonen
  • 20 gr geraspte gember
  • 1 ui
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 200 gr pindakaas
  • handje geroosterde pinda’s
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • 500 ml kokend water
  • optioneel: komkommerschijfjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper.
  2. Hak de ui fijn. Verhit de olie op middelhoog vuur in een stoofpan met dikke bodem. Bak de gember, de ui en de chilivlokken in ca. 10 min zacht en glazig.
  3. Voeg de kip, de tomatenpuree en de specerijen toe. Bak al omscheppend ca. 5 min zodat de kip goed is bedekt.
  4. Voeg de gepelde tomaten met het sap toe en breng aan de kook.
  5. Voeg de pindakaas, 500 ml kokend water en wat zout en peper toe. Stoof afgedekt 3 a 4 uur op heel laag vuur tot de kip zacht is en de saus is ingedikt.
  6. Als de stoof bijna klaar is breng je twee pannen water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. In de ene pan kook je de sperziebonen gaar en in de andere pan kook je de rijst gaar volgens de aanwijzingen op verpakking.
  7. Serveer de pindastoof met de rijst en sperziebonen en bestrooi met wat fijngehakte noten.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 8 kippendijen
  • rijst
  • 600 gr sperziebonen
  • 20 gr geraspte gember
  • 1 ui
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 200 gr pindakaas
  • handje geroosterde pinda’s
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • 500 ml kokend water
  • optioneel: komkommerschijfjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper.
  2. Hak de ui fijn. Verhit de olie op middelhoog vuur in een stoofpan met dikke bodem. Bak de gember, de ui en de chilivlokken in ca. 10 min zacht en glazig.
  3. Voeg de kip, de tomatenpuree en de specerijen toe. Bak al omscheppend ca. 5 min zodat de kip goed is bedekt.
  4. Voeg de gepelde tomaten met het sap toe en breng aan de kook.
  5. Voeg de pindakaas, 500 ml kokend water en wat zout en peper toe. Stoof afgedekt 3 a 4 uur op heel laag vuur tot de kip zacht is en de saus is ingedikt.
  6. Als de stoof bijna klaar is breng je twee pannen water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. In de ene pan kook je de sperziebonen gaar en in de andere pan kook je de rijst gaar volgens de aanwijzingen op verpakking.
  7. Serveer de pindastoof met de rijst en sperziebonen en bestrooi met wat fijngehakte noten.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept