Druilerig weer vraagt om een avondmaaltijd met pit! Deze groentencurry is een echte sensatie op tafel en in je mond. Hij is lekker spicy en zit bomvol groenten. Als je de garnalen weglaat, past ie ook prima in een veganistisch dieet! Hij staat binnen een half uur op tafel en als je er lekker veel van maakt, kun je er zo 2 dagen van eten. Honger gekregen? Lees dan snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 3 of 4 mienestjes per persoon
  • 200 gr garnalen
  • 3 courgettes
  • 1 aubergine
  • 400 gr spinazie
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 appel
  • 2 rode peperjes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el kurkuma
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el komijn
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook die mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de knoflook, pepertjes en sjalot fijn. Leg even apart.
  3. Snijd de courgette, aubergine en appel in blokjes. Leg ook even apart.
  4. Verwarm een scheut olijfolie in een wokpan en fruit hierin de helft van de fijngesneden knoflook en sjalot. Als dit glazig is geworden doe je er 1 el kurkuma, 1 el kerriepoeder en 1 el paprikapoeder bij. Laat een minuutje pruttelen.
  5. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer tot dit helemaal geslonken is. Vervolgens voeg je de courgette, kikkererwten en aubergine toe. Roerbak 5 minuten.
  6. Voeg de overige knoflook en sjalot toe aan de wokpan samen met de helft van de fijngesneden pepertjes. Roer goed door.
  7. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
  8. Voeg de andere helft van de fijngesneden pepertjes toe samen met 2 el kurkuma, 2 el kerriepoeder, 1 el paprikapoeder, 1 el kaneel en 1 el komijn. Roer goed door en laat 10 minuten pruttelen.
  9. Verwarm in een koekenpan een scheutje olie en bak hierin de garnalen samen met een snuf peper en zout op hoog vuur in vijf minuten gaar.
  10. Voeg de appel toe aan de curry en roer nog eens goed door.
  11. Serveer de curry en de mie apart van elkaar. Garneer met de garnalen.
  12. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 3 of 4 mienestjes per persoon
  • 200 gr garnalen
  • 3 courgettes
  • 1 aubergine
  • 400 gr spinazie
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 appel
  • 2 rode peperjes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el kurkuma
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el komijn
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook die mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de knoflook, pepertjes en sjalot fijn. Leg even apart.
  3. Snijd de courgette, aubergine en appel in blokjes. Leg ook even apart.
  4. Verwarm een scheut olijfolie in een wokpan en fruit hierin de helft van de fijngesneden knoflook en sjalot. Als dit glazig is geworden doe je er 1 el kurkuma, 1 el kerriepoeder en 1 el paprikapoeder bij. Laat een minuutje pruttelen.
  5. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer tot dit helemaal geslonken is. Vervolgens voeg je de courgette, kikkererwten en aubergine toe. Roerbak 5 minuten.
  6. Voeg de overige knoflook en sjalot toe aan de wokpan samen met de helft van de fijngesneden pepertjes. Roer goed door.
  7. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
  8. Voeg de andere helft van de fijngesneden pepertjes toe samen met 2 el kurkuma, 2 el kerriepoeder, 1 el paprikapoeder, 1 el kaneel en 1 el komijn. Roer goed door en laat 10 minuten pruttelen.
  9. Verwarm in een koekenpan een scheutje olie en bak hierin de garnalen samen met een snuf peper en zout op hoog vuur in vijf minuten gaar.
  10. Voeg de appel toe aan de curry en roer nog eens goed door.
  11. Serveer de curry en de mie apart van elkaar. Garneer met de garnalen.
  12. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept