Het was gisteren vrijdag en het weekend stond weer voor de deur. Na de vrijmibo had ik onwijs veel trek in een pizza met heel veel kaas. Mega vet en ongezond natuurlijk en dat past nou niet echt in het plaatje van goede voornemens. Zeker na de feestdagen zijn de nodige vitamientjes van harte welkom. Ik besloot dus om zelf een gezonde pizza te gaan maken. Het resultaat mag er wezen. Deze topper ziet er niet alleen prachtig uit, maar was ook echt heerlijk!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

45 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 12 vellen filodeeg
  • 2 zakjes van 400 gr. pompoenblokjes
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 pakje met chorizoplakjes
  • 1 courgette
  • peterselie
  • peper & zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:

Topping:

  1. Kook 1,5 zakje pompoenblokjes gaar in kokend water.
  2. Snijd de overige pompoenblokjes, de courgette, chorizo en tomaatjes in blokjes.
  3. Giet de gekookte pompoen af en prak met een vork tot puree. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  4. Snijd twee takjes peterselie fijn.

Bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of gasstand 6.
  2. Maak op een bakplaat een vierkant met vier filodeegvellen. Bestrijk ze met olijfolie en leg er nog eens vier bovenop. Bestrijk deze ook weer met olijfolie en leg er nogmaals vier vellen bovenop.
  3. Bak de bodem vijf minuutjes voor in de oven en haal eruit.

Pizza beleggen en bakken:

  1. Besmeer de voorgebakken bodem met de pompoenpuree.
  2. Beleg met de gesneden pompoen, courgette, chorizo en tomaatjes.
  3. Sluit af met de peterselie en voeg nog wat peper en zout toe.
  4. Bak in 10-15 minuten in de oven.
  5. Eet smakelijk!
WAT GAAT DIT EEN ARME STUDENT KOSTEN?

Ik deed de boodschappen bij de Albert Heijn en was €8,13 kwijt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 12 vellen filodeeg
  • 2 zakjes van 400 gr. pompoenblokjes
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 pakje met chorizoplakjes
  • 1 courgette
  • peterselie
  • peper & zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:

Topping:

  1. Kook 1,5 zakje pompoenblokjes gaar in kokend water.
  2. Snijd de overige pompoenblokjes, de courgette, chorizo en tomaatjes in blokjes.
  3. Giet de gekookte pompoen af en prak met een vork tot puree. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  4. Snijd twee takjes peterselie fijn.

Bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of gasstand 6.
  2. Maak op een bakplaat een vierkant met vier filodeegvellen. Bestrijk ze met olijfolie en leg er nog eens vier bovenop. Bestrijk deze ook weer met olijfolie en leg er nogmaals vier vellen bovenop.
  3. Bak de bodem vijf minuutjes voor in de oven en haal eruit.

Pizza beleggen en bakken:

  1. Besmeer de voorgebakken bodem met de pompoenpuree.
  2. Beleg met de gesneden pompoen, courgette, chorizo en tomaatjes.
  3. Sluit af met de peterselie en voeg nog wat peper en zout toe.
  4. Bak in 10-15 minuten in de oven.
  5. Eet smakelijk!
WAT GAAT DIT EEN ARME STUDENT KOSTEN?

Ik deed de boodschappen bij de Albert Heijn en was €8,13 kwijt!

Deel het recept