Bowls zijn fantastisch als je zin hebt in lekker eten, maar ook even gezond wil doen. Meestal zitten ze boordevol groenten, fruit en peulvruchten waardoor ze perfect als makkelijke en gezonde maaltijd. Deze poké bowl gevuld met avocado, mango, garnalen, bloemkoolrijst en beet julienne is een lichte maaltijd, geschikt als diner of lunch! Zo heb je in één klap de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten binnen én kun je ook genieten van een heerlijke maaltijd. Lees verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 bowl):
  • 150 gr bloemkoolrijst
  • halve mango
  • halve avocado
  • handje biet julienne
  • 50 gr garnalen
  • 1 el chilisaus
  • peper en zout
  • chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de bloemkool rijst ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd ondertussen de mango in blokjes en de avocado in schijfjes.
  3. Haal de bloemkoolrijst uit de pan en leg apart.
  4. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak nu de garnalen 5 minuten. Breng op smaak met wat chiliflakes, peper en zout.
  5. Nu ga je de bowl maken. Begin met de bloemkoolrijst en leg daar de mango, biet julienne, avocado en garnalen op. Garneer met een eetlepel chilisaus en wat extra chiliflakes, zout en peper.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 bowl):
  • 150 gr bloemkoolrijst
  • halve mango
  • halve avocado
  • handje biet julienne
  • 50 gr garnalen
  • 1 el chilisaus
  • peper en zout
  • chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de bloemkool rijst ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd ondertussen de mango in blokjes en de avocado in schijfjes.
  3. Haal de bloemkoolrijst uit de pan en leg apart.
  4. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak nu de garnalen 5 minuten. Breng op smaak met wat chiliflakes, peper en zout.
  5. Nu ga je de bowl maken. Begin met de bloemkoolrijst en leg daar de mango, biet julienne, avocado en garnalen op. Garneer met een eetlepel chilisaus en wat extra chiliflakes, zout en peper.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept