Bowls zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten! Je kunt ze helemaal naar eigen smaak vullen en zo kun je er eigenlijk wel elke soort keuken in verwerken. De Aziatische bowl is de bekendste. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pokébowl (vis) of buddhabowl (veggie). Je kunt ook meer de Midden-Oosterse kant op met bijvoorbeeld een bowl met couscous of flatbread. Maar als je mij langer volgt, weet je precies wat mijn favoriete keuken is: Italiaans! En laat je daar nou ook gewoon een heerlijke bowl van kunnen maken.

Pizzabowl

Pizza is het bekendste Italiaanse gerecht en we houden er allemaal van. Zo’n druipende slice vol kaas is alleen misschien niet de allergezondste keuze. Is dat ff jammer, want het liefst eet ik het elke dag. Maar wat als ik je vertelde dat je ook op een iets voedzamere manier elke dag van de smaak van pizza kunt genieten? Deze gezonde pizzabowl met parmaham, tomaat en olijven is hét antwoord op jouw pizzacravings. Kaas, tomatensaus en mijn favoriete toppings: deze bowl is een feestje. Maar wat is er nu gezond aan? Er zit maarliefst 350 gram groenten in verwerkt. Bloemkoolrijst en paprika vormen de basis en de toppings en kaas maken het helemaal af. Het enige wat eigenlijk ontbreekt is dus de pizzakorst, maar die denk je er maar gewoon bij ;).

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 bowl):
  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 1 kleine paprika
  • 1 plakje parmaham
  • paar cherrytomaatjes
  • paar olijven
  • 1 tl oregano
  • 1/2 bol mozzarella
  • 1 el rode pesto
  • verse basilicum
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaaltje in.
  2. Snijd de paprika in blokjes en halveer de tomaten en olijven.
  3. Doe de bloemkoolrijst samen met de gesneden paprika, gezeefde tomaten, oregano, pesto en een snuf peper en zout in een kom. Mix door elkaar.
  4. Schep de helft van het mengsel in de ovenschaal en beleg met de helft van de mozzarella. Herhaal nog eens. Top af met de parmaham, tomaten, olijven en een snuf peper en schuif voor 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is
  5. Serveer de pizzabowl met de basilicum.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Bowls zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten! Je kunt ze helemaal naar eigen smaak vullen en zo kun je er eigenlijk wel elke soort keuken in verwerken. De Aziatische bowl is de bekendste. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pokébowl (vis) of buddhabowl (veggie). Je kunt ook meer de Midden-Oosterse kant op met bijvoorbeeld een bowl met couscous of flatbread. Maar als je mij langer volgt, weet je precies wat mijn favoriete keuken is: Italiaans! En laat je daar nou ook gewoon een heerlijke bowl van kunnen maken.

Pizzabowl

Pizza is het bekendste Italiaanse gerecht en we houden er allemaal van. Zo’n druipende slice vol kaas is alleen misschien niet de allergezondste keuze. Is dat ff jammer, want het liefst eet ik het elke dag. Maar wat als ik je vertelde dat je ook op een iets voedzamere manier elke dag van de smaak van pizza kunt genieten? Deze gezonde pizzabowl is hét antwoord op jouw pizzacravings. Kaas, tomatensaus en mijn favoriete toppings: deze bowl is een feestje. Maar wat is er nu gezond aan? Er zit maarliefst 350 gram groenten in verwerkt. Bloemkoolrijst en paprika vormen de basis en de toppings en kaas maken het helemaal af. Het enige wat eigenlijk ontbreekt is dus de pizzakorst, maar die denk je er maar gewoon bij ;).

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 1 kleine paprika
  • 1 plakje parmaham
  • paar cherrytomaatjes
  • paar olijven
  • 1 tl oregano
  • 1/2 bol mozzarella
  • 1 el rode pesto
  • verse basilicum
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaaltje in.
  2. Snijd de paprika in blokjes en halveer de tomaten en olijven.
  3. Doe de bloemkoolrijst samen met de gesneden paprika, gezeefde tomaten, oregano, pesto en een snuf peper en zout in een kom. Mix door elkaar.
  4. Schep de helft van het mengsel in de ovenschaal en beleg met de helft van de mozzarella. Herhaal nog eens. Top af met de parmaham, tomaten, olijven en een snuf peper en schuif voor 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is
  5. Serveer de pizzabowl met de basilicum.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept