Het soepseizoen is begonnen! En ook al is het hier in Spanje nog steeds 25 graden, toch zie ik hier ook steeds meer herfst- en wintergroenten in de supermarkten en mercado’s verschijnen. Daarom vandaag mijn versie van pompoensoep: pompoensoep met tortelloni. Vol pit, smaak en power – precies zoals je dat van me gewend bent.

Pompoensoep met tortelloni

Met de herfst in volle gang is er geen betere manier om je op te warmen dan met een stevige kom pompoensoep. Een verrassende draai aan het klassieke recept is het toevoegen van tortelloni. Deze pastakussentjes gevuld met een vulling naar keuze geven de soep net wat meer vulling en zorgen voor een maaltijd die goed in balans is. Ik ging voor tortelloni gevuld met jambon (ham), maar je kunt natuurlijk ook voor een vega variant gaan met bijvoorbeeld groenten of kaas. Ik kies altijd de verse variant uit het koelschap, want die zijn net wat smaakvoller. Deze bijvoorbeeld.

Pompoensoep is eenvoudig te maken en heeft een mooie, romige textuur. De zoete smaak van de pompoen past perfect bij hartige ingrediënten. Door tortelloni en kokosmelk toe te voegen, maak je de soep nog wat spannender. De zachte pasta zorgt voor een fijne bite in contrast met de romige soep, zonder dat het gerecht te zwaar wordt. De kokosmelk maakt het geheel nog romiger en smaakvoller.

De soep kan worden afgemaakt met een beetje extra pit, zoals peper of wat verse kruiden zoals koriander of tijm. Dit geeft een subtiele smaakverdieping, zonder dat het ingewikkeld wordt. Je hebt met een paar ingrediënten in no-time een heerlijke, voedzame maaltijd op tafel.

Pompoensoep met tortelloni is een moderne twist op een klassiek gerecht, ideaal voor drukke avonden of gezellige etentjes. Comfortfood hoeft niet ingewikkeld te zijn!

Meer recepten met pompoen

Op zoek naar meer recepten met pompoen in de hoofdrol. Say no more, mijn website staat er vol mee. Wat dacht je van pompoenstamppot met rucola, pompoenrisotto met salie en feta of shakshuka met pompoen, feta en hazelnoten?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 40 minuten oven

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 kilo geschilde flespompoen in blokjes
  • 1 grote witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl chiliflakes
  • olijfolie
  • 250 gr tortelloni naar keuze
  • 1 rode peper
  • 200 ml kokosmelk
  • 600 ml groentenbouillon
  • bosje verse koriander
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Snijd de ui grof en pel de knoflook. Voeg ook toe aan de bakplaat samen met een flinke scheut olijfolie, de chiliflakes en wat peper en zout. Masseer alles goed in met je handen en schuif voor 30 à 40 minuten in de oven.
  3. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Doe de geroosterde pompoen vervolgens in een blender samen met de rode peper, kokosmelk, bouillon en koriander en blend tot een romige soep. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  5. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de tortelloni. Maak het gerecht af met wat extra kokosmelk, koriander, chiliflakes en rode peper.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept