Zodra het september wordt, ga ik automatisch over in de herfstmood. Ik had al pepernoten gehaald bij de Hema en mijn wintertruien alweer uitgestald in de kast. Wat denk je? Komt er nog een hittegolf, nooooo! Normaal vind ik het heerlijk, maar ik ben nu echt niet ready. Ondanks de hitte, duik ik toch de keuken in voor een heerlijke stamppot! Iedereens favo winterse kostje, toch? Deze keer koos ik voor zuurkool & prei en dat geeft een fantastische combinatie van zuur met bitter. Dankzij het spek, komt daar ook nog een zoute smaak bij. Een fantastische combinatie die je gegarandeerd lekker gaat vinden! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35-45 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 2 kilo aardappelen
  • 400 gr zuurkool
  • 2 grote preien
  • 300 gr spekjes
  • scheutje melk
  • 1 rookworst
  • optioneel: uitjesjus
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Ik kook hem altijd mee met de aardappelen.)
  2. Breng een ruime (stamppot)pan met gezouten water aan de kook.
  3. Laat de zuurkool uitlekken, maak de prei schoon en snijd ringen.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook 20 minuten tot ze gaar zijn. Voeg na 10 minuten de zuurkool toe aan de aardappelen.
  5. Bak ondertussen het spek krokant in een grote koekenpan en voeg vervolgens de prei toe. Laat nog een minuut of 5-7 meebakken en zet het vuur uit.
  6. Giet de zuurkool en aardappelen af en doe terug in de pan. Stamp met een stamper. Voeg vervolgens de prei, het spek en een scheut melk toe en stamp door tot je de gewenste structuur hebt. Breng eventueel op smaak met een snuf peper.
  7. Serveer de rookworst met de stamppot.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 2 kilo aardappelen
  • 400 gr zuurkool
  • 2 grote preien
  • 300 gr spekjes
  • scheutje melk
  • 1 rookworst
  • optioneel: uitjesjus
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Ik kook hem altijd mee met de aardappelen.)
  2. Breng een ruime (stamppot)pan met gezouten water aan de kook.
  3. Laat de zuurkool uitlekken, maak de prei schoon en snijd ringen.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook 20 minuten tot ze gaar zijn. Voeg na 10 minuten de zuurkool toe aan de aardappelen.
  5. Bak ondertussen het spek krokant in een grote koekenpan en voeg vervolgens de prei toe. Laat nog een minuut of 5-7 meebakken en zet het vuur uit.
  6. Giet de zuurkool en aardappelen af en doe terug in de pan. Stamp met een stamper. Voeg vervolgens de prei, het spek en een scheut melk toe en stamp door tot je de gewenste structuur hebt. Breng eventueel op smaak met een snuf peper.
  7. Serveer de rookworst met de stamppot.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept